tim-cook

Apple’ın CEO’sundan Dil Tavsiyesi

Apple’ın günümüzdeki bir numaralı ismi Tim Cook kodlama dilleri hakkında açıklamalarda bulundu. Cook’a göre küresel dil İngilizce’yi öğrenmek yerine kodlamayı öğrenmek daha faydalı.

Günlük hayatta kullanılan tüm elektronik ve teknolojik araçlar belirli bir kodlamaya sahipler. Yazılan özel kodlamalarla çalışan bu cihazların birçoğu farklı programlama dilleri ile yazılmaktadır. Günümüzün en büyük markalarından bir tanesi olan Apple birçok teknolojik cihaz üretmektedir. Apple’ın CEO’su Tim Cook teknolojik aletlerinde temelinde bulunan bu kodlama dillerinin tüm okullarda eğitilmesi gerektiği kanısında.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir özel televizyona demeçlerde bulunan Tim, “Ben Fransa’da yaşayan 10 yaşındaki bir çocuk olsaydım, kodlama öğrenmek benim için İngilizce dilini öğrenmekten daha önemli olurdu” açıklamasında bulundu.

Kodlama Dili Bilen İnsanlar Daha Çok Kazanıyor

Herhangi bir kodlama dilini bilen bir kişi finansal açıdan oldukça avantajlı. Ünlü iş bulma ağı Glassdoor’un raporuna göre dünya üzerinde en yüksek maaşa sahip iş pozisyonlarının 3’te ikisinde farklı seviyelerde programlama yeteneği istenmektedir.

Apple’ın sahip olduğu birçok uygulama ve yazılımda Swift programlama dili kullanılıyor. Tim Cook, bu dili her insanın kolayca kodlama öğrenebilmesi için geliştirdiklerini açıkladı. Swift kodlama dili dersi birçok dilde ücretsiz olarak Apple tarafından sunulmaktadır.