Yeni Mac Pro 2

Apple Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR’yi Tanıttı

Apple bugün yeni Mac Pro’yu WWDC 2019’da duyuruyor. Bu, şirketin yaptığı en güçlü ve en genişleyen Mac ürünüdür. Bunun yanı sıra, şirket ayrıca HDR ve profesyonel uygulamalar için profesyonel sınıf monitörü olan yeni Pro Display XDR’yi duyurdu.

Yeni Mac Pro Tanıtıldı

Yeni Mac Pro uzun zamandır devam ediyor ve 2013’te baştan beri başlatılan önceki nesil modelin bir güncellemesi. Bu model, Apple’ın kendi kabulüne göre, tasarımın ciddi kısıtlamalar getirdiği gibi hiçbir zaman güncellenmedi. 2017’de tekrar yükselme söz konusu olduğunda Apple, bugün burada gördüğümüz yeni bir Mac Pro üzerinde çalıştığını duyurdu.

Yeni 2019 Mac Pro, ürünün köklerine dayanıyor. Gone 2013 modelinin kompakt silindirik tasarımı ve bunun yerine 2006-2012 yılları arasında eski nesil Mac Pros tarafından benimsenen kule tarzı tasarımın bir dönüşünü görüyoruz.

Mac Pro

Genel estetik bu modellere çok benziyor, ayakları ve tutamakları olan boyanmamış bir alüminyum gövdesi ve eski Mac Pros’e kullanıcılarından “peynir rendesi” monikeri veren öndeki belirgin ızgara. Yeni tasarım daha da incedir ve önü tüm yüzeyi kaplayan daha büyük hava menfezleri ile donatılmıştır. Kollar ve ayaklar aslında şasinin çerçevesini oluşturan aynı çelik borulardır.

İç kısımlara erişim sağlamak için, tüm gövde dönen ve yan kabuğu yukarı çekmenize izin veren üst kısımdaki bir mandal kullanılarak çıkarılabilir. Bu, vücudun dört tarafına da üst tarafa erişim sağlar.

İç kısım gerçekte olduğu yerde. Genişletilebilirlik, buradaki oyunun adıdır ve yeni Mac Pro, her türlü aksesuar için sekiz PCI Express genişletme yuvası ile birlikte gelir. Bunlardan dördü çift genişlikli x16 yuva, biri tek genişlik x16 yuva, iki genişlik x8 yuva ve sonuncusu Apple’ın iki adet Thunderbolt içeren kendi I / O kartına önceden yerleştirilmiş yarı uzunluklu x4 yuvadır 3 bağlantı noktası, iki USB-A bağlantı noktası ve bir kulaklık girişi. Ayrıca, kasanın üstünde iki adet Thunderbolt 3 konektörü vardır.