watchOS 6 1 scaled

Apple, watchOS 6 ve tvOS 13’leri Duyurdu

Apple’ın WWDC’i daha yeni başladı ve şirketin özel İzleme ve TV cihazlarına gelen iki yeni güncellemesi var.

Apple watchOS 6

Apple watchOS 6, bu sonbaharda uyumlu Apple Watch’ların hepsine geliyor ve ilk fark edeceğiniz şey bir sürü yeni watchfaces. Yeni bir dijital saat, California tarzı bir yüz ve birkaç tane daha var. Bunları kişiselleştirebilir ve ihtiyacınız olan komplikasyonları ekleyebilirsiniz.

Apple ayrıca, OS 6 – Sesli Kitaplar, Sesli Notlar ve İpuçları seçeneğiyle (drumroll) Hesap Makinesi’ni izlemeye üç yeni uygulama getiriyor.

Ama hepsi bu kadar değil. Yeni WatchOS ile Apple nihayet geliştiricilerin bağımsız uygulamalar yayınlamalarına izin veriyor – yani iPhone’unuzda çalışan bir arkadaşı uygulamaya gerek yok. Ve bu yeni uygulamalar, watchOS 6 ile birlikte gelen App Store’un özel bir sürümü ile sunulacak.

Streaming Audio API gibi geliştiricilere de yeni API’ler sunulacak. Bu, Apple Watch uygulamalarının kablosuz kulaklıklarınıza ses akışı yapmasını sağlar ve iPhone’unuzu yanınızda bulundurmanıza gerek kalmaz.

tvOS 13

Apple TV’ler, bu Güz’ü yeni bir TVOS ile, elbette ve bu da TVOS 13 ile güncellemektedir. Birkaç fakat önemli güncellemeleri tanıtır.

watchOS 6

İlk olarak, canlı önizleme ve daha iyi organizasyon ile yepyeni bir ana ekran var. Çoklu kullanıcı desteği nihayet tvOS 13 ile birlikte geliyor. Apple Music içerisinde bağımsız olarak çalışacaktır. Apple Müzik de senkronize edilmiş bir şarkı sözleri oluyor!

Oyun TVOS’ta da değişecek. TvOS 13 çalıştıran cihazların Xbox One ve PlayStation 4 denetleyicileri için yerel desteği olacak ve bunlardan herhangi birini kolayca bağlayabilirler.