Apple Watch 1
A South Korean employee shows the "Apple Watch" at an Apple shop in Seoul on June 26, 2015. Apple Watch on June 26 arrived in seven more countries including South Korea, Italy, Mexico, Singapore, Spain, Switzerland and Taiwan, after the US tech giant released its first smartwatch in April in nine countries including the United States, China and Japan. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)

Apple Watch, Özellikleri ile Bir Hayat Daha Kurtardı

Apple’ın akıllı saati Apple Watch özelliklerinden biri olan kalp ritim özellikleri bir hayatı kurtarmayı başardı.

Geçtiğimiz ay yüksek kalp ritmi uyarısı alan bir genç hastaneye başvurusunun ardından yeniden hayatına sağlıklı olarak devam ettiği yönünde paylaşımlar gündeme gelmişti.

Şimdi de Apple Watch’ın kalp ritim özellikleri ile farklı bir kişinin hayatı yeniden başladı. Hong Kong’da yaşayan 76 yaşında bir kişi, akıllı saatinin verdiği alarm sayesinde başvurduğu hastanede yapılan tedaviyle yaşama yeniden sarıldı.

Teknoloji her ne kadar bağımlılık ve birçok dezavantaj oluştursa da bazı durumlarda hayatı değiştirebiliyorlar. Hong Kong’da yaşayan 76 yaşındaki Gaston D’Aquino, Paskalya gününde kiliseye giderken aniden Apple Watch saati uyarı vermeye başladı. Aldığı uyarı sonrası 76 yaşındaki adam durumu kontrol amacıyla gittiği hastanede anjiyo olarak akıllı saati sayesinde hayatı kurtulmuş oldu.

D’Aquino tarafından paylaşılan bilgiye göre akıllı saati uyarı vermeden herhangi bir sorunu olmadığını ve hiçbir ağrı vs hissetmediğini belirtirken sadece kontrol amaçlı hastaneye başvurduğunu belirtti. Durumun ardından Apple’ın CEO’su Tim Cook’a mektup gönderen D’Aquino, mektubu dönüş yapan Tim Cook’un kendisine: “Tıbbi müdahale aldığınıza çok sevindim ve şu anda iyisiniz. Hikayenizi paylaşmaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.” yanıtını verdiğini belirtti.