Apple Watch Guncelleme 1

Apple Watch, Havadan Yazılım Güncelleme Mekanizması Alıyor

Apple, iPhone’u Apple Watch’daki watchOS güncelleme işleminden ayırma sürecinde görünüyor. WatchOS 6’nın ilk beta sürümünde, Apple Watch, Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme altında kendi havadan yazılım güncelleme mekanizmasını kazandı. iPhone’da olduğu gibi, mekanizma mevcut tüm watchOS güncellemelerini kontrol eder ve istenirse güncellemeyi doğrudan Apple Watch’a indirir.

Apple Watch Güncelleme

Mekanizma, Pazartesi günü Apple’ın geliştiricilere WatchOS 6’nın ikinci beta versiyonunu ekmesiyle işlevselleşti. Bununla birlikte, Jeremy Horwitz’in belirttiği gibi, kullanıcıların bir iPhone kullanarak watchOS şartlarını ve koşullarını incelemeleri ve kabul etmeleri gerekir. Umarız bu, WatchOS 6’nın halka açıklanmasından önce Apple’ın kaldırdığı geçici bir adımdır.

Tüm işlem için bir iPhone’daki Apple Watch uygulamasını kullanarak daha önce gereken bir Apple Watch yazılımının güncellenmesi. Bu değişiklik Apple Watch ile uyumlu olarak iPhone’dan giderek daha bağımsız hale geliyor. Örneğin 2017’de, Apple Watch Series 3 modelleri iPhone olmadan telefon görüşmeleri ve daha fazlasını yapmak için hücresel özelliklere sahip. Ayrıca, saat 6’da, Apple Watch kendi bilek bileklik App Store’unu aldı.

WatchOs 6’nın Doğrudan İndirilmesi

Dün geliştiricilere yönlendirilen bu ikinci beta, iPhone’larla neredeyse aynı olan bir işletim sistemi güncellemesi istemek için bir yöntem içeriyor: doğrudan indirmeye başlamak için Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme’ye gitmeniz yeterli.

Apple Watch Bağımsızlığına Doğru Büyük Bir Adım

Önceden, yeni watchOS sürümlerinin bir iPhone aracılığıyla tamamen kurulması gerekiyordu, bu yüzden bu değişiklik önemli bir tanesi.