Patent Anlasmazligi 1

Apple Ve Qualcomm Dosya Patent Anlaşmazlığı Çözüldü

Apple ve yonga şirketi Qualcomm, çeşitli iPhone modellerinin satışında yargı yasağına yol açan patent anlaşmazlığını çözdüler.

Salı günü bildirilen şirketler gibi tüm karşılıklı şikayetler reddedildi. Apple, Qualcomm’a bir ödeme yapacak. Ayrıca, ilk altı yıl için küresel bir patent anlaşması imzalanacak.

Patent Anlaşmazlığı Şaşırtıcı Bir Şekilde Sona Erdi

Anlaşma, anlaşmazlıkta merkezi bir rol oynayan büyük bir California denemesinin başlamasından kısa bir süre sonra geldi. Apple, Qualcomm’u patentleri için çok yüksek bir lisans talep etmek ve rakiplerini engellemekle suçladı. Qualcomm, Apple cihazlarında Grup tarafından kullanılan teknolojilerin patent lisansı olmadan kullanıldığı iddiasıyla karşı çıktı.

Patent Anlaşmazlığı

Qualcomm, bazı ülkelerde iddia nedeniyle iPhone 7, 7, 8, 8 artı ve X’lerin satılamayacağına dair bir karar aldı. Mart ayının ortasında, yonga şirketi ABD’de bir dava kazandı ve 31.6 milyon dolar kazandı. Mart ayının sonunda, ABD Ticaret Bakanlığı’ndan (ITC) bir hakim iPhone modelinin Qualcomm patentini ihlal ettiği sonucuna vardı.

Yenileme Seçeneği İle Patent Anlaşması

Diğer şeylerin yanı sıra, Apple, Qualcomm’un sadece bireysel bileşenlerin fiyatından ziyade patent lisansları için cihaz fiyatından bir pay talep etmesinden dolayı rahatsız oldu. Bu nedenle, çip şirketi, Apple’ın kendi icatlarına geri dönen fiyat artışlarından haksız şekilde faydalandığını da belirtti. Ayrıca, Qualcomm Intel patent lisansları gibi çip rakiplerine vermeyi reddetti. Qualcomm, birçok farklı teknolojiyi kapsayan bir patent portföyü olduğu için, lisansları hesaplamak için cihazın fiyatını kullanmanın uygun olduğunu belirtti.