Apple

Apple Ürünlerinin Ortalama Kullanım Ömrü Ortaya Çıktı

Apple’ın paylaştığı raporlara bakıldığında aktif olarak kullanılan cihazların toplamı 1.3 milyar adet olduğu açıklanmıştı. Bu da, Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrü ne kadar? Olduğu sorusunun da bir yanıtını vermiş oldu.

Asymo analisti Horace Dediu, Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrünü belirlemek için yaptığı çalışmanın sonuçlarını paylaştı.

Belli bir ürün grubu ele alınmadan, tüm Apple ürünleri üzerinden yapılan araştırma, cihazların dayanıklılığını genel bir kullanım ömrü ortalaması ile veriliyor.

Apple urunlerinin ortalama kullanim omru

 

Dediu, bu hesaplamayı yaparken yönteminin, satılan aktif cihazlar sayısının ve satılan kümülatif (birikerek artan) cihaz sayısının kullanımıyla ortalama kullanım ömrünün hesaplanabileceğini söylüyor. Bunu yaparken, ortalama ömrü belirlemek için analist satılan kümülatif cihazlardan, bilinen aktif cihaz sayısını çıkartarak kümülatif emekli cihaz sayısını ortaya çıkartıyor. Daha sonra ise, bir ürünün kullanım ömrünün başındaki kümülatif satılan aygır ve şu anki kümülatif emekli cihaz sayısının arasındaki zaman hesaplanıyor.

Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrünü yaklaşık 4 yıl 3 ay olduğunu hesaplayan analist, hesaplama yaparken 2013 yılının ikinci çeyreğinde satılan ve 2017 yılının dördüncü çeyreğinde artık kullanılmayan ürünlerin verilerine bakarak hesaplamış.

Dediu, yapılan çalışmanın her ürün için baz olarak alınamayacağını 4 yıl üstü kullanım ömrünün daha çok mac kullanıcıları için alınabileceğini belirtiyor.