Apple sürücüsüz otomobil

Apple’ın yollardaki sürücüsüz otomobil sayısı 50’yi aştı

Kaliforniya’da sürücüsüz otomobillerini test etmek adına izin alan Apple, kısa süre içerisinde eyaletin yollarındaki sürücüsüz otomobil sayısını 55’e yükseltti. Otomobillerin sayısındaki hızlı artış, şirketin bu teknolojide hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiğine işaret ediyor.

Resmi açıklamadan önce sürücüsüz otomobil teknolojilerine yöneleceği yönündeki haberlerle gündemden düşmeyen Apple, testlere başladığını duyurmasının ardından tam anlamıyla ortadan kaybolmuştu. Sessiz bir şekilde süreci ilerleten şirket, geçtiğimiz senenin Nisan ayında DMV’den (California Department of Motor Vehicles) sürücüsüz otomobillerini yollarda test etmek adına izin almıştı. Bir seneden uzun süredir teknoloji üzerinde çalışmalarına devam eden şirket, şimdi testlerde kullandığı sürücüsüz otomobil sayısını 55’e yükselttiğini duyurdu.

Apple sürücüsüz otomobil

Apple, sürücüsüz otomobil testlerini bir ileri seviyeye taşıyabilir

Şirketin sürücüsüz otomobil sayısını yalnızca bir sene içerisinde 55’e çıkarmış olması testlerin hızlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor. 2019 senesinde testlerin tamamlanacağı ve sürücüsüz otomobillerin satışa sunulacağı yönünde söylentiler de mevcut. Ancak Apple’ın tam anlamıyla sürücüsüz otomobil üretme planı olduğu, bunu test etmeden önce geçen sene olduğu gibi izin alması gerektiği biliniyor. Şu an, sürücünün yolcu koltuğunda oturarak gazetesini okurken işe gitmesini sağlayacak teknolojiyi test etme konusunda yalnızca bir şirketin izni bulunuyor ve bu şirket de Waymo. DMV, geçtiğimiz ay Waymo’nun test için izin almasının ardından bir şirketin daha izin başvurusunda bulunduğunu duyurdu, ancak isim paylaşmadı. 2019 senesini işaret eden söylentilerden yola çıkarak bu şirketin iPhone üreticisi olabileceği tahmin ediliyor.