apple neleri degistirdi 1451297869 1

Apple ‘Sinema’ İşine Adım Atıyor!

Apple film üretimi sektöründe büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Son haberlere göre Sony ve Paramount firmalarına satın alma teklifini çok önceden iletmiş durumda.

Apple uzun zamandır birçok girişimde bulunmak istediği ve video içerik üretimi sektöründe bazı projeler geliştirmiş durumdaydı. Bu bakımdan bayrağı elinde tutan Youtube yoluna rakipsiz ilerlerken, Apple’ın atacağı bir adım tüm herşeyi değiştirebilir. Çünkü Youtube boş durmayıp yayıncılık ilkelerinde değişikliğe gidiyor.

9fce2525f9f793ee38c68933c87ba120acc8f600

Şuanlık bu adımlar küçük görünse bile Apple yayınlanan rapora göre Sony ve fim yapım şirketi olan paramount firmalarıyla çok daha büyük atılımlar yapacak gibi duruyor. Raporda Apple’ın potansiyel atılımı konusunda şirket içi yeni bir rakebete gireceği bekleniyor.

Donanım ve yazılım firması olarak tanınırken, her zaman ilkleri sunan marka olarak görülen Apple’ın içerik üretimi konusunda bir tecrübesi bulunmamasından dolayı, tabii ki bir üreticiyi satın alarak piyasaya girmesi oldukça doğal. Firma yetkilileri bu konu hakkında pek fazla konuşmasa bile gelen raporlarla beraberi lk sinyaller alındı.