shazam-apple

Apple Shazam Uygulamasını 400 Milyon Dolara Satın Alacak!

Şarkıları dinleyerek hangi şarkı olduğunu ve kimin yayımladığını bulmamıza yarayan Shazam adındaki uygulamayı Apple satın alacak!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı bulunan ve birçok kişi tarafından beğenilen şarkı bulma uygulaması Shazam’ı Apple’ın 400 milyon dolara satın alacağı açıklandı. Uygulama özetle herhangi bir platformdan çalınan şarkıyı bir süre dinledikten sonra sanatçısını ve şarkının adını sizlere buluyor. Şarkıyı bulduktan sonra sizlere şarkıyı dinleyebileceğiniz ve satın alabileceğiniz platformları sıralayarak dinlemenizi veya satın almanıza olanak sağlıyor.

Apple Shazam’ı 400 Milyon Dolara Satın Alacak!

shazam-apple

Aylık ortalama 100 milyon kullanıcıya kadar ulaşan bu uygulama gelirini büyük oranda iTunes’a yönlendirdiği kullanıcılardan elde ediyor. TechCrunch haber sitesinin yayımladığı habere göre yakın bir zamanda Apple’ın Shazam uygulamasını satın alacağı duyuruldu. Ancak her iki şirketten resmi bir açıklama yapılmadı.

1999 yılında kurulan bir İngiliz firması olan Shazam, bilindiği üzere iTunes’a yönlendirdiği müşterilerin gelirlerinden komisyon alıyor. Apple firması Shazam’ı satın alarak bu komisyon giderinden kurtulmanın peşinde. Ayrıca uygulama sadece iTunes’a değil birçok platformdan gelir sağlıyor. Apple böylece bu gelirlerinde sahibi olmayı planlıyor olabilir.