Apple Pay üzerinden yapılan harcamalar 3 kat artacak!

Loup Ventures tarafından paylaşılan tahminlere göre gelecek sene Apple Pay üzerinden yapılan işlemlerin hacmi %200 oranında artış gösterecek.


Loup Ventures’in analiz uzmanı Gene Munster, Apple Pay‘in gelecek sene akılalmaz bir hızla yükseleceğini öne sürdü. Analiz uzmanı tarafından paylaşılan tahminlere göre Pay’in güncel kullanıcı sayısı 252 milyonu geçti. Bu sayı, dünya üzerinde dijital cüzdanın yüklü olduğu tüm iPhoneların %31’ini denk geliyor.

Munster, dijital cüzdanının kullanıcı sayısının geçen sene %31 artış gösterdiğini ve bu büyümenin bir önceki seneye kıyasla %25 daha fazla olduğunu belirtti. Yalnızca birkaç ülkede kullanıma sunulmuş olmasına rağmen kullanıcı sayısını giderek daha hızlı yükselten Pay, Munster’a göre gelecek sene işlem hacmini %200 artıracak.

Apple, Pay hakkında detaylı veriler paylaşmayı reddediyor ancak geçtiğimiz günlerce şirket CEO’su Tim Cook, 2018’in üçüncü çeyreğinde 1 milyardan fazla işlemin yapıldığını açıklamıştı. Bu sayı, dijital cüzdanın işlem sayısının bir sene önceye kıyasla 3 kat artış gösterdiği anlamına geliyor.

Apple Pay, dijital cüzdan kullanımıyla yaygınlaşacak

Munster, şu an akıllı telefon sahiplerinin yalnızca %20’sinin dijital cüzdan kullandığını ve bu oranın gelecek senelerde %80’e ulaşacağını belirtti. Kullanıcı sayısındaki bu artışla birlikte Pay’in kullanıcı sayısı da hızlı bir şekilde yükselecek.

Apple Pay’in sene sonlarında Almanya’da kullanıma sunulacağı açıklandı ancak Türkiye’de ne zaman kullanıma sunulacağı hala belli değil.

Kaynak