Apple

Apple, orijinal yapımlar için 1 milyar dolarlık bütçe ayırıyor

Netflix gibi yayın servisini kullanan müşterilerine kendi yapımlarını sunmak isteyen Apple, yapımların tamamlanması adına 1 milyar doları aşan devasa bir bütçe oluşturdu. Yapımların ne kadar başarılı olduğunu zaman içerisinde göreceğiz.

Kendi yapımlarını (dizi gibi) yapmaya başladığını duyuran Apple, şu ana kadar başarılı olamasa da henüz pes etmeye hazır değil. Şirket, yayın servisi üzerinden yayımlayacağı yapımların tamamlanabilmesi adına 1 milyar doları aşan devasa bir bütçe oluşturuyor. Geçtiğimiz sonbahar mevsiminden beri toplamda 12 orijinal yapım anlaşması gerçekleştiren Apple, bu yapımların 9’u için pilot bölüm çekilmesini bile talep etmedi. Apple Worldwide Video’ya katılan eski Sony çalışanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg tarafından kurulan 40 kişilik ekiple yapımların takibini sürdüren şirket, yapımların Game of Thrones gibi karanlık bir havaya sahip olmayacağını paylaşmıştı.

Apple

Apple’ın yapımlar için ayırdığı bütçeye bakacak olursak bu yapımların başarısından gayet emin olduğu söylenebilir. Netflix ve Hulu benzeri büyük şirketleri barındıran sektör, Disney’in de katılacak olmasıyla giderek büyüyor ve rekabet artıyor. Apple’ın bu şirketler arasında başarılı olup olmayacağını göreceğiz.