Apple Music

Apple Music 50 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

Apple CEO’su Tim Cook tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple Music’in ücretli kullanıcı sayısı 50 milyona ulaştı. Cook, kullanıcı sayısındaki artıştan memnun olduklarını söyledi ve yakında Netflix’e rakip olacak Apple servisinden bahsetti.

Tim Cook, ücretli sürümü ve deneme sürümünü kullanan Apple Music kullanıcılarının 50 milyona ulaştığını duyurdu. Bloomberg Television ile yaptığı röportaj sırasında bu bilgiyi paylaşan Cook, Nisan ayında Music’in kullanıcı sayısının 40 milyon civarında olduğunu da tekrarladı.

Music’in en büyük rakibi olarak görülen Spotify, geçtiğimiz günlerde 75 milyon ücretli kullanıcı sayısına ulaşmayı başardığını duyurmuştu. İki müzik servisinin büyüme hızına bakacak olursak, çok daha hızlı şekilde kullanıcı sayısını arttıran Music’in 2019 veya 2020 yılında Spotify’a yetişeceği söylenebilir.

Cook, röportajda Apple Music’ten gayet memnun olmalarının yanı sıra yakın tarihte Netflix’e rakip olacak video platformunu da kullanıma sunacaklarını duyurdu. Şimdilik bu konuda detaylı bilgi paylaşmaya hazır olmadıklarını dile getiren Apple CEO’su, video platformu kurabilmek adına gerekli anlaşmalar üzerinde çalıştıklarını ve bu sektörün gerçek anlamda ilgilerini çektiğini belirtti.