iPhone batarya değişimi

Apple, iPhone bataryasını garanti dışı değiştiren müşterilerine 190 TL ödeyecek

Batarya performansının giderek azalmasına bağlı olarak iPhone modellerinin işlem gücünü düşürdüğünü itiraf eden Apple, bu haberlerin yayılmasından sonra batarya değişim ücretlerini aşağı çekmişti. Şirket, şimdi de bataryasını değiştiren müşterilerine kredi vereceğini açıkladı.


iOS işletim sistemindeki bir kod ile iPhone modellerinde kullanılan donanımların gücünü, batarya performansının zaman içerisinde azalmasına bağlı olarak düşürdüğünü itiraf eden Apple, batarya değişimi yapmış olan kullanıcılarına 190 TL kredi sunacağını duyurdu.

Kredi imkanından faydalanmak isteyen kullanıcıların batarya değişiminde bazı şartlara uymuş olması gerekli. Öncelikle batarya değişiminin garanti süresinin tamamlanmasının ardından, 1 Ocak 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılmış olması gerekli. Bunun yanı sıra işleminin Apple Onarım Merkezi veya Apple Yetkili Servisi‘nde yapılmış olması da gerekiyor.

iPhone batarya değişimi

Yalnızca iPhone 6 ve üst modellerini kapsayan bu fırsattan faydalanabilecek kullanıcılara bilgilendirme amacıyla e-posta gönderilecek. Apple, şartlara uyan ancak e-posta almayan müşterilerinin kendileriyle iletişime geçmesini duyurdu.