Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası
Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası

Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası Desteği Geleceği Belli Oldu

Iphone cihazlar ilk kullanıma sunulduğu andan beri büyük bir ilgi gördü. Gösterdiği başarı sayesinde rakiplerinden ayrılmayı başaran Apple markası yeni bir müjdeyi daha duyurdu. Oyun sektörünün seneler içerisinde gelişmesi ve hayatımız da büyük bir yer edinmesi ile birlikte de oyun konsolları her evde var olan bir eğlence aracı oldu.  Apple’da sonunda oyun konsollarının Iphone ve Ipad cihazlar da özellikle de X box Series X konsolları için kontrolör desteği geleceği haberi duyuruldu. Bu çok beklenen özelliği Apple firması Microsoft ile iş birliği halinde gerçekleştireceklerini de açıkladı.

Bundan bir önce ki sürümler de oyun konsollarını IOS ve IpadOS işletim sistemleri desteklemiyor ve kullanım imkânı sağlamıyordu. Artık yeni gelen güncelleme sayesinde Microsoft ve Apple bu konu üzerinde durarak X box Series X oyun konsollarını cihazlarının destekleyeceği şekilde çalışmalara başladı. Microsoft ve Apple, X box kontrol desteği için ilk defa bir araya gelmedi. 2020 yılında iki büyük marka bu sefer de IOS 14’e  X box Elite 2 ve aynı zamanda da X box Adaptive kontrollerinin desteğini sağlamak için bir araya gelmişti. Oyun konsolu piyasa sürüldükten yaklaşık olarak 1 sene sonra da IOS kullanıcıları ile buluşmuştu.

Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası Desteği Geleceği Belli Oldu
Apple Cihazlara Xbox Series X Oyun Kumandası Desteği Geleceği Belli Oldu

Apple Cihazlar Hangi Kablosuz Oyun Kumandalarını Destekliyor?

Oyun konsollarının desteklenmemesi Apple için büyük bir eksiklik olsa da Microsoft ile yapılan iş birliği sayesinde bu eksiklik kolayca giderildi.  Apple cihazların desteklediği kablosuz oyun kumandaları:

  • Model 1708’ler için Bluetooth destekli Xbox kablosuz oyun konsolu
  • X box Elite kablosuz oyun konsolu
  • X box Adaptive oyun konsolu
  • Play Station Dual Shock 4 kablosuz oyun konsolu
  • IOS bünyesinde özel olarak üretilmiş olan bütün kablosuz oyun kumandaları.

Fazla seçenekleri ile birlikte kullanıcılarını son derece mutlu etti. Aylardır beklenen bu özellik sayesinde oyuncuların kalbini kazanmayı başaran Apple, yeni güncellemesi ile eksiklerinin büyük bir çoğunluğunu gidermeyi başardı. Böylece kullanıcılarının isteklerine daha net cevaplar vermeyi de başardı.