Apple, Beats markasıyla ucuz akıllı hoparlör satmayı planlıyor

HomePod ile istediği satış rakamlarına ulaşamayan Apple, bazı kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre yakın bir tarihte Beats markasıyla ucuz akıllı hoparlör üretecek.


HomePod ile akıllı hoparlör sektörüne de adım atan Apple, Amazon ve Google gibi büyük rakiplerin varlığından ve sektördeki ürün çeşitliliğinden ötürü istediği satış rakamlarına ulaşamadı. ABD merkezli teknoloji devi, üç aylık süre içerisinde yaklaşık 600 bin adet HomePod satışı gerçekleştirdi ancak Amazon ve Google gibi rakiplerin çok gerisinde kaldı.

Bazı haber kaynakları, Apple’ın bu başarısızlıktan dolayı kolay bir şekilde pes etmeyeceğini ve yakın tarihte yeni bir akıllı hoparlörle geri döneceğini ileri sürdü. İddialara göre yeni akıllı hoparlör, Apple’a ait olan Beats markasıyla satışa sunulacak.

Apple HomePod Beats

Tayvan merkezli bir haber sitesi akıllı hoparlörün 200 dolar satış fiyatına sahip olacağı, yani neredeyse HomePod’un yarı fiyatına satılacağı bilgisini paylaştı. Apple’ın ilk akıllı hoparlörünü 350 dolara satışa sunması birçok eleştiri almış, Google ve Amazon’un çok daha ucuz modelleri sayesinde HomePod’un satış rakamları düşük kalmıştı. Bu iddiaların doğruluk payı varsa Apple’ın hatasından ders çıkardığı söylenebilir.