Apple Samsung

Apple, son çeyrekte akıllı telefon satışlarında Samsung’u geride bıraktı!

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğine ilişkin veriler paylaşıldı. Bu verilere göre üç aylık süreçte Apple, en büyük rakibi olarak görülen Samsung’dan daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi başarmış. Paylaşılan diğer verilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

IDC, akıllı telefon sektörüne yönelik detaylı bir rapor paylaştı. 2017’nin son çeyreğini kapsayan rapor, akıllı telefon satışlarının dünya çapında yüzde 6,3 oranında azaldığını gösterirken Apple ve Samsung arasındaki liderlik rekabetinin de kazananını ortaya çıkardı. Paylaşılan bilgilere göre geride bıraktığımız çeyrekte Apple, Güney Koreli akıllı telefon üreticisinden yüzde 0,8 daha fazla pazar hacmine sahipti. İşte paylaşılan veriler:

Apple Samsung 2017 Q4

Tablodan da görülebildiği gibi Apple’ın akıllı telefon satışları 77 milyonu aşarken Samsung 74 milyonun biraz üzerine çıkabilmiş. Apple’ın amiral gemilerini Eylül ayında yapılan lansmanla tanıttığı ve birkaç hafta sonra satışa sunduğu düşünülürse bu tabloda Apple’ın önde olması son derece sıradan olarak yorumlanabilir. Şirket geçtiğimiz senede de Samsung’u pazar hacmi konusunda yüzde 0,2 (yaklaşık 0,8 milyon cihaz) oranla geride bırakmıştı. Ancak bu sene iki şirket arasındaki farkında daha da azaldığı görülüyor.

Xiaomi bir senede satışlarını ikiye katladı

Listede dikkat çeken bir diğer üretici de Xiaomi. Sıra dışı modelleriyle son yılların en popüler üreticilerinden birisi olmayı başaran şirket, yalnızca bir sene içerisinde satışlarını üç aylık dönemde yüzde 96,9 oranında artırmayı başarmış. Buna bağlı olarak 2016’nın dördüncü çeyreğinde yalnızca yüzde 3,3 olan pazar hacmi de yüzde 7’ye yükselmiş (telefon satışları azaldığı için pazar hacmindeki artışı yüzde 96,9 oranından daha fazla). Öte yandan listede diğer Çinli üreticilerden Huawei’in ve OPPO’nun pazar hacminin küçük oranlarda, satışlarının ise birkaç milyon civarında azaldığı görülüyor.