Tim Cook Apple

Apple, dünya tarihinin 1 trilyon dolarlık ilk şirketi oldu

Hisse değerlerindeki büyük artışla birlikte Apple’ın toplam değeri 1 trilyon doları aştı ve bu değere ulaşan ilk şirket oldu.


Beklenildiği gibi Apple, 1 trilyon değere ulaşan ilk şirket olmayı başardı. Hisselerinin hızlı bir şekilde yükselmesi sayesinde adım adım bu rekora ilerleyen şirket, bazı kaynaklara göre geçtiğimiz Perşembe günü rekoru kırdı. Ancak şirket değerinin henüz 1 trilyon dolara ulaşmadığını gösteren kaynaklar da mevcut.

Bu karmaşık durum, hisse sayısının yeniden düzenlenmesinden kaynaklanıyor. Hisselerin geri satılmasından dolayı böyle bir yola başvuran şirket, hisse değerinin 203 dolara ulaşmasıyla rekoru kırdı, ancak mevcut hisse sayısına göre rekor için 207 dolara ulaşması gerekiyor. Bundan dolayı Google Finance’da şirket değeri 952 milyar dolar seviyelerinde ve henüz 1 trilyon dolara ulaşmış değil. Yani hisse sayılarının değişmesinden dolayı rekorun resmi kaynaklara yansımadığı söylenebilir.

https://twitter.com/MKBHD/status/1025022781380063232?utm_source=teknoekip

Gün içerisinde şirketin hisse değeri yaklaşık 2,4 dolar artış gösterdi. Sadece birkaç gün içerisinde hisse değerinin 207 dolara ulaşması ve resmi kaynakların da rekoru tanıması bekleniyor.

Kaynak