Antutu Benchmark 1 1

Antutu Benchmark Lideri Değişti. İşte Yeni Lider

Akıllı telefonların birçok yönden performans karşılaştırmasını yapan sistem Antutu Benchmark, düzenli olarak en yüksek skorlara sahip olan akıllı telefonların listesini yayınlamakta. Kendi akıllı telefonlarınızın puanlarını en iyi telefonlarla karşılaştırabildiğiniz listeler ise sürekli olarak değişiyor. Yeni modellerle beraber liderlikte sürekli değişiyor. Geçtiğimiz günlerde Antutu Benchmark listesi bir kez daha değiştirildi. İşte yeni birinci.

Telefonların performanslarını ölçmek için hemen hemen her kullanıcının kullandığı ünlü testler var. Her ne kadar satış esnasında telefonların sistem özellikleri, işlemci modelleri, bellek miktarları ve benzeri konularda bilgi alabiliyor olsanız da kimi zaman yaşanan uyum sorunlarında kimi zamanda işletim sistemi uyumsuzlukları nedeniyle gerçek performans değerleri, kullanılan teknik donanım verileriyle eşleşmeyebiliyor.

İşte bu durumda birçok ünlü test kullanılmakta. Akıllı telefonların performans değerlendirilmesini yapan ünlü testlerden birisi de Antutu Benchmark uygulaması. Hem en güncel hem de en doğru sonuçları verdiği bilinen Antutu Benchmark testlerinde de düzenli olarak sonuçlar değişebiliyor. Listenin son güncellemesinde de en başarılı, en yüksek skoru alan telefon değişti.

Antutu Benchmark

Antutu Benchmark Lideri Kim Oldu?

Daha önce iPhone 7 Plus ve Galaxy S8 ve Xiaomi Mi 6 modellerinin yarıştığını görüyorduk. Bu üçlü arasında yarış bir yana dursun yeni gelen bir akıllı telefon doğrudan lisenin ilk sırasına yerleşti. iPhone 7 Plus modelinin de önüne geçen yeni model ise HTC U11. Kıssa süre önce tanıtılan HTC’nin geri dönüş modelli olarak karşımıza çıkan yeni seri akıllı telefonların Antutu Benchmark üzerinden aldığı puan ise tam olan 180079. Bu değerle beraber en başarılı akıllı telefonlardan biri olduğu ortaya çıkan HTC U11 akıllı telefonlarının Snapdragon 835 işlemci ve 4 GB RAM bellekle geldiğini de belirtelim.

Teknik donanımları en iyi şekilde kullanmış olan akıllı telefonlarında oldukça yüksek bir performans değeri elde edilmişken serinin en yakın takipçisi olan iPhone 7 Plus modelinin ise 174299 puanda kalmış gözüküyor. Antutu Benchmark listesini değiştiren HTC U11 serisinin satışlarının ne kadar yüksek olacağı ise merak konusu. Bakalım bu değerler yeni seriye ne kadar katkı sağlayacak.