arama gecmisini silme 1

Android’de Google Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Görünüşe göre arkadaşlarınızın özel arama geçmişinizi bilmesini istemediğiniz için Android’de Google arama geçmişini silmek isteyebilirsiniz. Peki Google arama geçmişi nasıl silinir? Android’deki Google arama geçmişini kaldırmanın birkaç yolu olduğundan, ikisini de göstereceğiz. İşte kılavuzumuz aşağıda.

Android’de Google Arama Geçmişi Nasıl Kaldırılır?

İlki, sadece otomatik tamamlamada görülebilen arama geçmişinin hızlıca kaldırılması içindir.

Google arama uygulamanızı güncellediğinizden emin olun. Google Play Store’a gidin ve bir güncellemeye ihtiyaç duyup duymadığını görmek için uygulamayı ‘Google’da arayın.

arama geçmişini silme

Arama kutusunda görüntülenen birkaç arama sorgusunu silmek istiyorsanız, Google uygulamasını gösterildiği gibi açın. Google hesabınıza giriş yapmanız gerekmez.

Sadece arama sorguları listesindeki öğeye dokunup basılı tutun. Arama geçmişinden kaldır bir iletişim kutusu görünür. Google arama geçmişini telefonunuzdan kaldırmak için Tamam öğesine dokunun.

İkinci yol, göstermek istemediklerinizi kaldırmak için arama sorgularını manuel olarak seçmektir. Geçmişinizi korumak ve yalnızca göstermek istemediklerinizi silmek istiyorsanız bu yöntem kullanışlıdır. Daha fazla arama sorgusunu kaldırmak istiyorsanız, Google tüm arama geçmişinizi yönetebileceğiniz bir kontrol paneli sağlar, ancak Google hesabınız için bir giriş yapmanız gerekir.

Android telefonunuzda bir tarayıcı açın (burada “Google Chrome” tarayıcısını kullanıyoruz) ve adresini ziyaret edin: http://google.com.

Yukarı kaydırın. Aşağıda ‘Ayarlar’ üzerine dokunun ve gösterildiği gibi ‘Geçmiş’i seçin. Aksi takdirde, doğrudan http://history.google.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şimdi, geçmiş Google hesabınıza kaydedildiği için Google hesabınıza giriş yapmanız istenecek. Giriş yapın ve devam edin.

‘Geçmiş’ menüsünde, yaptığınız tüm aramalarınız burada listelenir ve yönetilebilir. Arama sorguları, gezdiğiniz günlere göre listelenir. Telefonunuzda yaptığınız aramaların listesini görmek için yukarı kaydırın. Kaydedilen her aramada, solda küçük bir onay kutusu düğmesi göreceksiniz. İstediğiniz aramaları seçebilseniz de, ‘Bugün’ üzerinde yaptığım aramaları seçtim. Android’de Google arama geçmişini kaldırmak için ‘Sil’ düğmesine dokunun.

Aynısı bir masaüstü PC ile yapılabilir, bir masaüstünden Google hesabınıza giriş yapın ve Google arama geçmişini kolayca kaldırın. Paylaşılan bir cihazdaysanız, arama geçmişini temizlemeniz önerilir.