Cift Ekranli Microsoft Surface 1

Android Uygulamaları Çalıştıran Çift Ekranlı Microsoft Surface Geliyor

Microsoft’un 2020’nin ilk yarısında küçük bir çift ekranlı yüzey cihazı piyasaya süreceği iddia ediliyor. Cihaz, özel bir Intel yongası tarafından desteklenecek ve Android uygulamalarını çalıştırabilecek.

Yeni Yüzey Cihazı Katlanabilir Bir Ekran Olmayacak

Teknoloji endüstrisi pazar araştırma firması analisti IHS Markit’in bahsettiği bir rapora göre, yeni yüzey cihazı katlanabilir bir ekran kullanmayacak, iki adet 9 inç, 4: 3 en boy oranı ekranını kullanacak.

Katlanabilir bir çift ekranlı Microsoft Surface söylentileri bir süredir gelip gidiyor. En son 2018’de Windows Central’ın Zac Bowden’ı Redmond şirketinin Centaurus adlı bu tür Surface cihazı kodunda Intel ile çalıştığını iddia etti.

Microsoft Surface

Diğer söylentilere göre; yeni bir Intel işlemciye sahip çift ekranlı katlanabilir bir yüzey tablet. Centaurus söylentisi, bu platform için önceden paketlenmiş yazılımı Microsoft Mağazasından çalıştırmak için cihazın Microsoft’un Windows Çekirdek İşletim Sistemini ve bir Win32 eski yığını çalıştıracağını iddia etti.

Bu raporda yeni olan bu Surface cihazının daha önce zor bir hedef haline gelen Android uygulamalarını çalıştırma yeteneğidir. Huawei bu başarıyı kendi işletim sistemi için elde etmeye çalışıyor.

Cihaz aynı zamanda kullandığınız moda göre ara yüzünü değiştirerek, bu geçiş tasarımına uyum sağlamak için tasarlanmış bir kullanıcı deneyimine sahip olacaktır. Dizüstü bilgisayar modunda, ekranlardan biri, Lenovo Yoga Book C930 gibi ekranlardan birini klavye ve trackpad olarak kullanır. Tablet modunda, cihaz, efsanevi Microsoft Courier’e benzer şekilde tek bir ekran gibi davranır.