Android telefon özellikleri

Android telefon özellikleri

Şu an hemen hemen herkesin bir adet telefonu bulunmaktadır. Telefonla oldukça içli dışlı bir hayat yaşamaktayız. Peki, elimizden düşürmediğimiz bu telefonlara dair genel bilgilere ve bize sağladığı özelliklerin farkında mıyız? Çoğunlukla standart kullanıcılar olduğumuz için bu özellikleri pek kullanmayız. Hatta daha doğru bir ifade ile çoğusundan haberdar bile değiliz. Bu küçük fakat önemli özellikleri kullanarak daha rahat edebilirsiniz. Çoğu özelliği ise sadece ayarlar kısmının ilgili yerlerine girerek aktive edebilirsiniz. Yine aynı şekilde aktivasyonu açılan özellikleri ayarlar kısmından kapatabilirsiniz.

Telefonumu bul özelliği

İnsanlar genellikle bu özelliğin İPhone’a özgü olduklarını düşünmektedirler. Fakat bu algı oldukça yanlıştır. FMIP teknolojisi sayesinde telefonun ayarlar kısmına girerek güvenlik, konum sekmelerine girin. Daha sonra açılan sayfada cihazımı bul özelliğine tıklayarak aktif hale getirin. Telefonunuzu kaybetme durumlarında telefonunuza kayıtlı google hesabına herhangi bir bilgisayar üzerinden girin. Daha sonra google’a cihazımı bul yazarak telefonunuzun bulunduğu yeri konum olarak görebilirsiniz. Ya da bu özellik sayesinde telefonunuza çağrı da bırakabilirsiniz.

Android telefon özellikleri

Yeni uygulamalardan kısayol oluşturma

Telefon indirilen yeni uygulamaların ya da çok fazla kullanılan uygulamaların ana ekran üzerinde olması oldukça rahat bir kullanım sağlayarak hızlıca uygulamaya girilmesini sağlamaktadır. Telefonunuza indiren uygulamaları kısayola ekleyemiyorsanız oldukça basit bir yolla bu durumu düzeltebilirsiniz. Bunun için ilk olarak ana ekranınızda herhangi boş bir alana birkaç saniye basılı tutun. Ana ekranınız için ayrılan ayarlar kısmına gittikten sonra ev ekranına kısa yol ekle kısmına dokunarak aktif hale getirebilirsiniz. Ya da bu durumdan şikâyetçiyseniz aynı şekilde ana ekran ayarlarına girerek ev ekranına kısa yol ekle seçeneğini kapatabilirsiniz.

Telefonunuzu harici ekrana yansıtın

Bu özelliği Choromecast destekli başka bir akıllı cihazınız varsa kullanabilirsiniz. Bu akıllı cihazın olması durumunda telefonunuzun ayarlar kısmına girip bağlı cihazlar sekmesini açmanız gerekmektedir. Açılan sayfa üzerinden yayınla kısmına basarak telefon ekranınızı başka bir akıllı cihaz ekranında görüntüleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde telefonunuza yüklü olan videoları TV ekranınıza yansıtarak daha büyük ekranda izleme fırsatınız elde edebilirsiniz.