Android Q Beta 4 1

Android Q Beta 4 Güncellemesi Yayınlandı

Google, geçtiğimiz ay şirketin geliştirici konferansında aka I / O konferansında Android Q beta yaptığını ve istikrarlı yapının bu sonbaharda yayılmaya başlayacağını söyledi. Bugün, Google, yazılımın son sürümüne oldukça yakın olan Android Q Beta 4 güncellemesini yayınladı. Android Q Beta 4, önceki Beta güncellemelerine kıyasla daha parlak ve aynı zamanda son Android Q geliştirici API’leriyle birlikte geliyor.

Android Q Beta 4, beraberinde birkaç yeni özellik getiriyor. Beta 4 güncellemesi Pixel ve Android Emulator için en son Android Q sistem görüntüleri ile birlikte geliyor. Özellikle, Beta 4, son Android Q geliştirici API’leri, resmi API 29 SDK ve Android Studio için güncellenmiş derleme araçları ile birlikte geliyor. Beta 4, Pixel 3 gibi tüm desteklenen cihazlarda ve diğerleri için kullanılabilir. Q Beta 4’ün beraberinde getirdiği her şeye bir göz atalım.

Android Q Beta 4

Android Q Beta 4’teki Yenilikler

Beta 4 güncellemesiyle Google, geliştiricilerden uygulamaları en son Android yazılımıyla uyumluluk açısından test etmelerini istiyor. Testi gerçekleştirmek için kullanıcılar mevcut uygulamalarını Google Play’den bir Android Q Beta cihazına veya öykünücüsüne yükleyebilirler. Google, “Akışlar üzerinde çalışırken, uygulamanız harika bir şekilde çalışmalı ve harika görünmeli ve Android Q davranış değişikliklerinin tümünü doğru şekilde kullanmalı. Gizlilik değişikliklerinden, el hareketlerinden, Biyonik kütüphaneler için dinamik bağlantı yollarındaki değişikliklerden ve diğerlerinden etkilerini izleyin” diyor.

Yeni konum izinleri, arka plan etkinliğinin başlamasıyla ilgili kısıtlamalar, verilerde ve tanımlayıcılarda yapılan değişiklikler gibi gizlilik özellikleri test edilebilir.

Kapsamlı depolama, kablosuz taramalar için konum izni ve tam ekran hedefleri için izin gibi diğer özellikler kullanılabilir ve Google geliştiricilerden bunları test etmelerini istiyor.

Sorunsuz bir multimedya deneyimi için Dark Theme, önerilen yanıtlar ve bildirimlerdeki eylemler, kısayolları paylaşma ve ayar panelleri gibi.

Kamera dinamik derinlik formatı alır. Ayrıca video akışı için AV1 ve yüksek dinamik aralıklı video için HDR10 + kullanılabilir.