android oreo 1

Android Oreo’nun kullanıcı sayısı giderek artıyor

Google tarafından paylaşılan yeni veriler Android Oreo’nun giderek yaygınlaştığını gösteriyor. Android Marshmallow ise hala en çok kullanılan işletim sistemi olarak konumunu koruyor.

Kullanıma sunulduğundan beri yeni çıkacak akıllı telefon modelleriyle gündeme gelen Android Oreo, Google tarafından paylaşılan bilgilere göre giderek daha da fazla yaygınlaşıyor. Senenin son ayına ilişkin işletim sistemi sürümlerinin kullanım oranlarını paylaşan şirket, Oreo’nun yaygınlaştığının yanı sıra Marshmallow’un da hala liderliğini koruduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İşte tüm Android sürümlerinin güncel kullanım oranları:

Android Distribution December 2017 0

İstatistikten de görebileceğiniz Marshmallow’un hemen ardında Lollipop 5.1 sürümü yer alıyor. Oreo’nun kullanım oranı hala yüzde 1’in altında, ancak geride bıraktığımız Ekim ayında işletim sisteminin kullanım oranının yalnızca yüzde 0.2 olduğunu da belirtmekte fayda var. Yüzdesel olarak hesaplanırsa, yalnızca 2 ay içerisinde Oreo’nun kullanım oranı yüzde 150 oranında yükselmiş.

Android Oreo güncellemesi alacak cihazlar

Eğer cihazınızın Oreo güncellemesi alıp almayacağını bilmiyorsanız buradaki haberimiz üzerinden akıllı telefonunuzun modelini aratabilirsiniz.