Android Emülatör Nedir?

Android Emülatör Nedir?

Android Emülatör, uygulamaları test eden geliştiricilerden büyük bir ekranda oynanan oyunculara kadar klavyeniz ve fareniz ile beraber bir PC de Android işletim sistemini kullanmanıza imkan tanıyan araçlardır.

Android Emülatör, Android Linux, Windows ya da Mac de çalıştırmanıza izin vermektedir. Bu bir Android cihazı satın almaya gerek kalmadan Android özelliklerine ve uygulamalarına erişmenize de olanak tanımaktadır. Bu sadece uygulamayı ya da geliştirmekte oldukları herhangi bir ürünü test etmek için yeni bir Android cihaz satın almak isteyen kişiler için oldukça uygundur. Diğer herhangi bir yazılım gibi bir Android Emülatör de kolaylıkla indirilebilir ve kurulabilir.

Android Emülatör Avantajları Nelerdir?

Android Emülatör, Android bir cihaz almadan Android keyfini çıkarmanızı sağlamaktadır. Yine de bütün Emülatör eşit değildir; teknik özellikler bakımından farklılık göstermektedir. Bu yüzden de bir Emülatör tarafından neler bekleyeceğiniz konusunda da fikir edinebilmeniz için bu Emülatörlerin avantajlarına göz atalım.

1-En İyi Android Uygulamalarını Masaüstünüze İndirebilirsiniz

Bütün favori Android uygulamalarınızı bilgisayarlarınızda kurabilirken neden yalnızca akıllı telefonlarınızla sınırlı kalasınız? Doğru Android Emülatörleri ile uygulamaları Play Store tarafından doğrudan masaüstünüze indirip yükleyebilir, böylelikle de ihtiyacınız olan tüm her şeye tek bir cihaz tarafından erişebilirsiniz.

Android Emülatör Nedir?

2-Sınırlı Pil Ömründen Kurtulun

Akıllı telefonlarınıza düşük pil uyarısı geldiği zaman kaç kez bir oyunun çok önemli bir noktasında kaldınız? Bunu oldukça sık bir şekilde yaşıyorsanız, bir Android Emülatör ile akıllı telefonlarınızda yaptığınız işe tam olarak devam edebilir ve faaliyetlerinizi masaüstünüze ya da dizüstü bilgisayarlarınıza kolaylıkla kaydırabilirsiniz.

3-Konfor Sağlar

İsteseniz çalışmak için isterseniz oyun oynamak için isteyin. Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarınız sizlere akıllı telefonlarınızdan daha da fazla konfor ve kontrol sağlamaktadır. Emülatör, üzerinde çalışmayı seçtiğiniz Android uygulamalarınızı çalıştırmanıza ve Play Store da bulabileceğiniz bütün oyunları bilgisayarınızda da oynamanıza imkan tanımaktadır. Bu Emülatörlerin yeni nesil Android kullanıcıları ve oyuncular arasında bu kadar hızlı bir şekilde popüler hale gelmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Gördüğünüz üzere birbirinden farklı pek çok avantajı sizlere sunmaktadır.