Android Cihazlardaki Virüs Nasıl Temizlenir?

Android Cihazlardaki Virüs Nasıl Temizlenir?

Android cihazlarınız ile internet tarayıcısına girdiğiniz zaman karşınızda birden fazla sekme açılıyor ve bağlantı indirmeniz için de sizlere bildirim gösteriyor ise telefonunuza virüs bulaştığına dair yazılar çıkıyor ise bu sorun yakın zaman içerisinde indirdiğiniz bir uygulamadan kaynaklı olabilir. Herkes bazen ister istemez güvenli olmayan APK yoluyla uygulamalar indiriyor ve bunun sonuçları da bazen ağır olabiliyor.

Peki popup reklamları nasıl temizlenir? Android virüs temizleme yöntemlerini sizler için araştırdık ve bunlardan nasıl kurtulabileceğiniz hakkında bir yazı hazırladık. Eğer ki sizlerin de telefonuna virüs bulaşmışsa ya da bulaşmış olabileceğini düşünüyorsanız bu yazıyı okumanız gerekmektedir. Artarda açılan sekmeler ve sürekli bir şey indirmeniz gerektiğini, telefonunuza virüs bulaştığını söyleyen uyarılar da alıyorsanız bunun çözümü hiç de zor değildir.

Android Popup Virüs Temizleme İşlemi

Telefonlarınızı kapatarak ardından güvenli modu seçerek yeniden açmanız gerekir. Güvenli moddayken adı üstünde daha çok güvenli bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Böylelikle de 3.parti olan, içinde zararlı yazılımlar barındırma ihtimali de olan bütün uygulamalar devre dışı kalacaktır. Böylelikle sizler de kolaylıkla popup virüsün kaynağını araştırabilirsiniz.

Her telefonda güvenli mod açılma ayarı da birbirinden farklıdır. Bu yüzden telefon modellerinize göre internet üzerinden araştırma yapmanız gerekir. Güvenli modu nasıl açacağınızı öğrendikten sonra da bu işlemi gerçekleştirin. Güvenli modu aktif ettikten sonra da internete girmeyi deneyiniz. Yine aynı sekmeler artarda sıralanıyor mu? Sıralanmıyor ise sorun indirdiğiniz uygulamalardadır.

Android Cihazlardaki Virüs Nasıl Temizlenir?

Size sadece virüsün hangi uygulamada olduğunu tespit etmek düşmektedir. Virüsün ana kaynağı olan uygulamaları bulduğunuzda ise onları silin ve telefonlarınızı da bu virüslerden kurtarın. Virüslü olan uygulamaları sildiğinizde artık rahatlıkla telefonlarınızı kullanabilirsiniz. Burada ise virüsün ana kaynağını bulmak oldukça önemlidir.

Direkt olarak silme işlemleri tavsiye edilmemektedir. Öncelikle uygulamanın ön belleğini silebilirsiniz. Bunun ardından da uygulamanın hepsini silebilirsiniz. Böylelikle kalıcı olarak da virüsten kurtulmuş olursunuz. Doğru uygulamayı bulduktan sonra silmeniz sizi bu virüs derdinden de kurtaracaktır.

Bu adımları izlediğiniz takdirde virüs temizleme işlemleriniz de başarıyla sonuçlanacaktır.