Telefonun Kilidini Otomatik Acma 1

Android Akıllı Telefonun Kilidini Otomatik Olarak Açma

Artık PIN veya şifre kilidini girmeden Android akıllı telefonun kilidini otomatik olarak açıyorsunuz. Her seferinde akıllı telefonunuzu kullanıyorsanız, şifre girmeniz can sıkıcı bir hal alır. Akıllı telefonunuzu korumak önemlidir, ancak koruma gerektirmeyen bir yerdeyken, kendi kendine devre dışı bırakılmalıdır.

Ancak, güvenli bir yerdeyken evinizin bir şifre girmeniz gerekmediği bir yer olduğunu varsayalım? Bazen böyle yerlerde güvenlikten endişe duymazsınız. Akıllı telefonunuzla kimsenin oynamadığı güvenilir bir yerdesiniz, böylece şifreleri girmek için uğraşmadan güvenle açabilirsiniz. Bu yazıda, Android akıllı telefonun kilidini otomatik olarak açma ve güvenli olduğunda belirlediğiniz şifreyi kaldırmanıza yardımcı olacağız.

Otomatik Olarak Android Telefon Kilidini Açma

Android, telefonun kilidini, belirli belirli konumlara ve yakındaki güvenilir cihazlara geçtiğinizde kontrol edebileceğiniz bir şekilde ayarlamanıza olanak sağlayan “Akıllı Kilit” adı verilen gizli bir özelliğe sahiptir.

Telefonun Kilidini Otomatik Açma

Ayarlar -> Güvenlik -> Akıllı Kilitle seçeneklerini açın ve Güvenilir cihazlar ve Güvenilir yerler seçeneklerini görün. Bu iki seçenek bir parola veya PIN girmenize gerek kalmadan Android akıllı telefonun kilidini otomatik olarak açabilir.

Güvenilir Cihazlar Ve Güvenilir Yerler Nasıl Kurulur?

Güvenilir cihazlar’a dokunun ve güvenilir bir cihaz ekleyin. Ekleyebileceğiniz iki tür cihaz vardır, biri NFC, diğeri Bluetooth. Bilgisayarınız gibi bir Bluetooth cihazı eklemek istiyorsanız, bilgisayarınızla eşleştirin ve güvenilir cihaza ekleyin. Birden fazla cihaz ekleyebilirsiniz. Bilgisayarımı güvenilir bir cihaz olarak ekledim. Ayrıca, NFC cihazları da eklenebilir.

Güvenilir bir yer olarak konum eklemek için Güvenilir yer üzerine dokunun ve cihazınızı bir şifre veya PIN kodu ile açık tutmanız için güvenli bir yer seçin. İstediğiniz yeri seçin ve aşağıda ‘Bu yeri seç tap düğmesine dokunun.

Telefonunuz güvenilir cihazlara her bağlandığında veya güvenilir bir yerde bulunduğunda, şifre kaybolur ve şifreyi veya PIN kodunu girmeden yalnızca bir kaydırma işlemiyle kilidini açabilirsiniz.