android pie ozellikleri 1

Android 9.0 Pie Samsung Galaxy M Modellerinde Kullanıma Hazır

Samsung, Android 9 Pie M serisini kutunun dışında bırakmış olmalıydı, ama öyle değildi. Samsung bunun yerine, güncellemeyi ikinci çeyrekte yayınlayacağını açıkladı ve Haziran ayına girerken üretici sözünü yerine getirdiğini belirtti.

Galaxy M Modelleri Android 9.0 Pie Güncellemesine Hazır

Tutarlı Android 9.0 Pie güncellemesi, 3 Haziran’dan itibaren Galaxy M10, M20 ve M30’a sunulacak. Güncelleme, Pie’deki tüm yeni eklentilerin yanı sıra en son güvenlik düzeltme ekini de getirecek. Samsung’un geçmişte güncelledikleri buzul hızı dikkate alındığında, bütçeli telefonların Android’in en son sürümüne geçiş yaptığını görmekteyiz.

Android 9 Pie

Samsung, 3 Haziran’dan itibaren Galaxy M10, Galaxy M20 ve Galaxy M30 için Android Pie güncellemesini sunmaya başlayacağını duyurdu. Galaxy A30 ve Galaxy A50 gibi cihazlar kutudan çıkarıldıklarında, Galaxy M dizisi, belki de mükemmel telefonların en hayal kırıklığı yaratan yönü olan A serisi cihazlardan yalnızca bir hafta önce Android Oreo ile piyasaya sürüldü. Samsung ilk olarak Ağustos ayını M serisinin Pie alacağı ay olarak hedeflemişti, ancak şirket güncellemeyi çok daha hızlı bir şekilde yayınlıyor.

Galaxy M Serisinin Popülaritesi

Bu belki de Samsung’un bize yeni bir Android versiyonunun piyasaya sürülmesi için somut bir tarih teklif ettiği ilk yıllarda; şirket bunu son yıllarda amiral gemisi cihazları için değil, sadece birkaç aylık beta testinden sonra güncellemenin son sürümünde yaptı. Galaxy M serisinin popülaritesi ile konuşuyor ve Samsung’un yazılım güncelleme oyununu nasıl geliştirdiğini gösteriyor. Şirket, çeşitli Galaxy cihazları için Android Pie güncellemesini önceki ana Android işletim sistemi yükseltmelerinden çok daha hızlı bir şekilde yayınladı ve yakında herhangi bir zamanda yavaşlama belirtileri göstermiyor.

Samsung, Android Pie güncellemesinin Galaxy M telefonlarına getireceği özellikler ve değişiklikler hakkında ayrıntılı bilgi sunmadı, ancak One UI özellik serimizde, Pie’nin genel olarak Galaxy telefonlarına ve tabletlerine getirdiği her şeyi görebilirsiniz. Galaxy M10, M20 ve M30 Android Q güncellemesi için uygun olmalı, ancak bu güncellemenin Galaxy S10 gibi amiral gemisi telefonlarda bile uzun sürmesi uzun zaman alacaktır.