IMEI Numarasini Ogrenme Yollari 1

Akıllı Telefonunuzdan IMEI Numarası Almanın Birkaç Kolay Yolu

Telefonunuzun IMEI numarası 15 basamaklı benzersiz bir sayıdır ve cihazınızın IMEI numarasını almanız istenirse veya başka bir amaç için isterseniz, telefonunuzun IMEI numarasını almak için farklı yollar bulduk. IMEI numarası, kayıp cihazınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir. İşte akıllı telefonunuzdan IMEI numarasını almanın birkaç kolay yolu vardır.

IMEI Numarası Almak İçin * # 06 # Tuşlayın

Belki de en kolay yol, telefon çeviricide * # 06 # tuşlayın ve IMEI numarasını alın.

Kodu çevirirken, bir açılır pencere size IMEI numarasını gösterir. Telefonunuzda çift SIM veya üçlü SIM yapılandırması varsa, sırasıyla 2 veya 3 farklı IMEI numarası gösterecektir.

IMEI Numarasını Öğrenme

Telefon Ayarları Altında

IMEI numarası telefon ayarları altında da bulunabilir.

Android Cihazlarda IMEI Numarasını Bulun

Android kullanıyorsanız, Ayarlar -> Hakkında -> Durum -> IMEI bilgileri’ne gidin ve IMEI numarasını bulun.

iPhone’larda IMEI Bulun

iPhone’larda, IMEI numarasına ayarlardan erişebilirsiniz. Ayarları ana ekrandan açın, Genel’e dokunun ve IMEI numarasını nerede bulabileceğiniz Hakkında’ya gidin.

Ayarlar -> Genel -> Hakkında – IMEI

SIM Tepsisinde

Genellikle, IMEI numarası SIM tepsisine basılır ve çoğu durumda IMEI numarasını SIM tepsisinde bulabilirsiniz. Bir şekilde bulamazsanız, gösterdiğim diğer yöntemleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Arka Kapağı Çıkararak

Akıllı telefonlar bugünlerde dahili bataryaya sahiptir ve bu nedenle arka kapağı çıkaramazsınız. Bununla birlikte, çıkarılabilir bir pille gelen bazı telefonlar hala vardır.

Arka kapağı çıkarırken, IMEI numarasını pilin altında bulabilirsiniz. Bazı telefonlarda çıkarılabilir bir arka kapak bulunur, ancak ASUS Zenfones gibi çıkarılabilir bir bataryaya sahip değildir, ancak SIM yuvalarına yakından bakarsanız, IMEI’yi oradan alabilirsiniz.