Akıllı Telefonlarda Donanım Mı Önemli Yazılım Mı?

Akıllı Telefonlarda Donanım Mı Önemli Yazılım Mı?

Şu sıralar akıllı telefon üreticileri teknik özellikler listelerinde oldukça sıkı bir rekabet içerisindedir. Peki, kullandığınız cihazların içerisinde yer alan bileşenler ne kadar önemlidir? Daha doğru bir şekilde sormak gerekirse de akıllı telefonlarda donanım mı önemli yazılım mı? Bu sorunun cevabını sizlere aktaracağız.

Günümüz şartlarında akıllı telefonlarda yer alan teknik bileşenlerin bir cihaz seçimi esnasında her zaman en önemli faktör olmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha da net bir şekilde ifade etmek gerekirse de diğer her şey aynı olduğunda teknik özellikleri kıyaslamak daha doğru bir ölçüt olmaktadır.

Tercihlerde ise teknik özelliklerin öne çıktığı günleri de çoktan geride bırakmış durumdayız. Günümüzde ise tüm her şey deneyim ve dolaylı olarak da yazılım ile ilgilidir.

Akıllı Telefonlarda Yazılım Neden Önemli?

Şu sıralar hemen hemen her üretici Android işletim sistemlerini kullansa da kendi ara yüzlerini kullanıma da sunmaktadır. Bu ara yüzleri de kendi cihazlarına özgü bir şekilde optimize etme şansına da sahiptirler. Bu nedenle de işler değişmiş durumdadır. Bazıları için daha iyiye, bazıları için de daha da kötüye doğrudur.

Akıllı Telefonlarda Donanım Mı Önemli Yazılım Mı?

Kullanmakta olduğunuz akıllı telefonlarda daha da iyi teknik özelliklere sahip olmak oldukça önemlidir. Kimse bu durumun tersini de savunamaz. Bir diğer yandan da teknik özellikler tablosu, gelmiş olduğumuz nokta itibarıyla cebinizdeki cihazların tam olarak neler yapabileceğini tanımlayan ana ölçüt de değildir.

Bu konuda is Apple’ın Iphone modellerini örnek almak doğru olur. Iphone’ların rakiplerine kıyasla daha da düşük teknik özellikleri sunması, yazılım optimizasyonundan dolayı da onu daha kötü bir cihaz haline getirmektedir. Neyden bahsettiğimizi de anlıyor olmanız gerekir.

Kısacası akıllı telefonlarda yazılımın önemi oldukça büyüktür. Hatta akıllı telefonlarda yazılım olmazsa olmazdır da diyebiliriz. Çünkü telefonlarınızda gerçekleştirdiğiniz pek çok işlem bu yazılımlar sayesinde yapılmaktadır. Bu yüzden de akıllı telefonlarda yazılım büyük bir rol oynamaktadır. Hayatımızın her yerinde bilmeden de faydalandığımız yazılımlar, oldukça fazla zaman geçirdiğimiz akıllı telefonlarımız içinde büyük bir öneme sahiptir.