Akilli Telefonlar 1

Akıllı Telefonlar: Huawei, Apple İle Rekor Satış Yaptı

Küresel akıllı telefon pazarı, 2019 yılının ilk çeyreğinde satışların yüzde 5 azaldığını gördü. Böylece, akıllı telefonlar küresel satışları üst üste altıncı çeyrek boyunca düştü. Huawei, Apple ve iPhone’u sollayarak pazar payını en yüksek seviyesine çıkarmayı başardı.

Counterpoint Research’ten pazar araştırmacıları, 2019’un ilk çeyreğinde küresel cep telefonu pazarı için analizlerini yayınladı. Counterpoint numaralarına göre, Huawei şu anda Apple’ı geçip dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olarak Samsung ile yetişebildi. Huawei, 59.1 milyon akıllı telefon satış hacmi ile 1. / 2019’daki pazar payını yüzde 17’ye yükseltti.

Akıllı Telefonlar

Akıllı Telefonlar Düşmeye Devam Ediyor

Counterpoint Research’e göre, küresel akıllı telefon pazarı 2019’un ilk çeyreğinde toparlanma belirtileri göstermedi. Çin yeni yılı sırasında bazı markaların stok düzeltmeleri ve üretim durmaları nedeniyle, özellikle Şubat ayında düşüş hızlandı. Düşüşün bir diğer nedeni, özellikle prim segmentinde, değiştirme döngülerinin uzatılması.

Apple iPhone için “değiştirme oranı” şu anda neredeyse 36 ay iken, premium Android telefonlar 30 aylık ortalamadan sonra değiştiriliyor. Bu, akıllı telefonların yüksek kalitesinden, yükselen ortalama satış fiyatlarından (ASP) ve yenilik eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Counterpoint, Samsung’un Galaxy S10 serisi pazar araştırmacılarının S10 telefonları Galaxy S9 modellerinden daha iyi sattıkları için satışların arttığını gördüler. Apple iPhone için Asya’daki kilit pazar zor olmaya devam ediyor. İPhone XR, çeyreğin en çok satan iPhone idi. Xiaomi’nin satışları bir miktar düşerken, marka Hindistan’da iyi performans göstermeye devam ediyor. Oppo, Realme, Vivo ve OnePlus markalarıyla BBK Grubu, dünyadaki en büyük üçüncü üretici.