telefon pazari 1

Akıllı Telefonlar: Apple iPhone Pazar Payını Kaybetmeye Devam Ediyor

ABD ve Çin arasındaki yükselen ticaret anlaşmazlığıyla TrendForce analistleri, Apple’ın Çin malları üzerindeki ithalat vergilerindeki% 25’lik artışın en fazla etkilenmesini bekliyor. Huawei ve diğer Çinli üreticiler, Apple’ı yakalayabilir.

TrendForce araştırmasına göre, küresel akıllı telefon pazarı, 2019’un ilk çeyreğinde düşüş eğiliminin devam etmedi. Küresel cep telefonu satışları ve 2019 yılının ilk çeyreğinde satış hacmi% 9 düşüşle 311 milyon akıllı telefona geriledi. Bununla birlikte, TrendForce’un tahminine göre, 2. / 2019 yılının ikinci çeyreğine olan talep bir miktar daha dengelenebilir.

Apple iPhone

Çin İle ABD Arasındaki Ticaret Anlaşmazlığı Cep Telefonu Pazarında Da Ağırlık Kazanıyor

Buna ek olarak, TrendForce 2019’daki toplam küresel üretimin yüzde 3,7’ye yaklaşık 1,4 milyar el cihazına düşeceğini öngörüyor. ABD ve Çin arasındaki yükselen ticaret anlaşmazlığı göz önüne alındığında, TrendForce, Apple’ın özellikle sert bir şekilde etkilenmesini bekliyor ve ABD’deki çok iyi bir satış durumuna rağmen, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre daha az iPhone satıyor.

Buna karşılık, rakip Huawei, 2019 yılının ikinci çeyreğinde üretim ve satış büyümesini kaydetmeye devam ediyor. Huawei şu anda Latin Amerika ve Orta Doğu’daki yüksek satışlardan yararlanıyor. Üretim hacmi yıllık% 44 artışla 60.5 milyon adede yükseldi. TrendForce’a göre Oppo, Xiaomi’den ve Vivo’dan % 8.6 ile biraz daha büyük bir pazar payı elde etmeyi başardı.