Döviz kuru akıllı telefon fiyatlarına yansıdı, %20 zam yolda

Dolar başta olmak üzere birçok para biriminin TL karşısında değer kazanmasından dolayı akıllı telefon fiyatlarına zam geliyor. MOBİSAD Başkanı Mustafa Turnacı, fiyatların artışından tüketicinin etkilenmemesi için ÖTV indirimi yapılmasını istediklerini belirtti.


Seneye 3.77 TL olarak başlamasına rağmen sadece birkaç gün önce 5 TL’ye yaklaşan ve şu sıralar 4.7 civarında seyreden dolar, akıllı telefon fiyatlarında %20 zam yapılmasına neden oldu. Zam haberi Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Turnacı tarafından duyuruldu.

Turnacı, bir süredir döviz kurundaki değişimi tüketiciye yansıtmamaya çalıştıklarını, ancak TL’nin büyük oranda değer kaybetmesinden ötürü perakende mağazalarının zam yapma kararı almak zorunda kaldığını belirtti.

akıllı telefon zam

Akıllı telefonlar için ÖTV indirimi isteniyor

Turnacı, günden güne azalan satışların zam kararıyla birlikte daha da gerileyebileceğini belirtti ve akaryakıt için uygulanan ÖTV indiriminin akıllı telefonlar için de gerekli olduğunu söyledi. MOBİSAD Başkanı, aksi takdirde güncel kura göre belirlenen fiyatlardan dolayı çok sayıda istihdam kaybı olacağını da dile getirdi.

Kaynak