Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Sizlerin de bildiği üzere akıllı telefonlar gündelik hayatların en önemli parçalarından bir tanesi haline gelmiştir. Öte bir yandan da gittikçe artış gösterdiği bu sektörde yeni bir cihaza binlerce lira ödemeden evvel bazı şeylere de dikkat etmeniz gerekir.

Bu noktada ise ufak bir ön hatırlatma yapmamız gerekir ise telefonlarda yer alan bileşenler de gerçekten ciddi bir anlamda farklılık gösterebilmektedir. Sizler için de hangi modelin en iyisi olduğunu belirlemek de genel olarak ihtiyaçlarınızı anlamak ve bunları bilmekten geçmektedir.

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu başlığımızda sizlere akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktaracağız. Bunlar ise aşağıdaki gibidir;

1-Fiyat

Bu hususta belirlemeniz gereken ilk şey, tahmin edebileceğiniz üzere bütçelerinizdir. Nitekim bu bütçeler de nelere sahip olabileceğinizi belirleyen ana unsurlardandır. Günümüz şartlarında ise 0-2000 TL arasında yer alan modelleri de Giriş segment, 2000-3500 TL arasında yer alan modelleri Orta segment, 3500-5000 TL arasında yer alan modelleri de Orta- Üst segment ve 5000 TL üzerinde olan modelleri de Üst segment olarak da tanımlayabiliriz. Gerçekten de oldukça pahalı olan modeller de Premium Segment olarak da isimlendirilmektedir.

2-İşletim Sistemleri

Bütçenizi belirledikten sonra da yazılım tarafında bir seçim yapmanız gerekmektedir. Bu tarafta İOS ve Android olmaz üzere 2 farklı popüler seçenek bulunmaktadır. İOS seçenekleri genel olarak stabil ve daha da uzun vadeli güncellemeler ile öne çıkmaktadır. Android ise daha da kişiselleştirilebilir olması ve her segmente hitap etmesiyle tercihlerinize konuk olabilmektedir.

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilir?

3-Batarya

Tabi ki teknik özelliklerden faydalanırken de güçlü bir batarya işlerinize daha da yardımcı olacaktır. Bu noktada ise batarya kapasitelerine ve hemen ardından batarya çözümlerine bakmanız gerekir.

-Batarya Kapasitesi: Alacağınız akıllı telefonların güçlü bir bataryaya sahip olması gerekir. Bu noktada ise her şey kapasiteyle ilgili değildir. Ancak en azından güçlü bir bataryaya sahip olacağınızdan da emin olun. Tercihleriniz ise 4,000 mAH kapasitesindeki bataryadan yana olsun. Bu kapasitelerin altında olanlar ise sizler için kötü sonuçlar doğuracaktır.