bali day28 agung 2 1 1

Agung Yanardağı harekete geçti, eşsiz kareler ortaya çıktı

Yaklaşık bir hafta önce harekete geçen Agung Yanardağı, yerel halkın adayı terk etmesine neden olurken fotoğrafçılar ve bilim insanları adaya akın etti.

Agung Yanardağı geçtiğimiz Cumartesi günü aktifleşerek Endonezya’nın Bali Adası’nda büyük paniğe neden oldu. Yerel halkın büyük kısmının adadan ayrılmasına neden olan yanardağ, eşsiz güzelliği ve sunduğu fırsatlarla bilim insanlarının ve fotoğrafçıların adaya akın etmesini sağladı. İşte yanardağı ziyaret eden fotoğrafçılardan olayın ciddiyetini ve güzelliğini aynı karelerde gözler önüne seren birkaç fotoğraf:

Agung Yanardağı depremleri anlamamıza katkı sağladı

Yanardağın harekete geçmesini fırsat bilerek çalışmalar yürüten bilim insanları, yaptıkları örneklemelerle yanardağlardan kaynaklı depremlerin anlaşılabilmesi yönünde ilerleme kaydetmeyi başardı. Basına açıklamada bulunan araştırmacılar, her yanardağın kendine özel bir harekete geçme sinyalinin olduğunu ve yaşanan olay sayesinde bunun farkına vardıklarını açıkladı. Uçuşların iptal edilmesine ve yerel halkın bölgeden ayrılmasına neden olmasına rağmen bilim insanlarına çalışma fırsatı tanıyan yanardağ, gezegenimizin ilk senelerinde yaşanan olayların anlaşılmasına da katkı sağladı. Yanardağ hala aktif durumda ve bilim insanları çalışmalarına devam ediyor.