DARPA

ABD, yaralı askerlerin vücut işlevlerini yavaşlatarak hayat kurtaracak!

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), yaralı askerlerin vücut işlevlerinin yavaşlatılmasıyla hayatlarının kurtarılabileceğini düşünüyor. Bilim insanları, acil müdahaleye ihtiyaç duyan hastaları kurtarabilecek bu teknik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı olan Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Biostasis isimli yeni bir program üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Savaş alanlarında yaralı askerlere müdahale edilmesi konusunda son derece önemli olan bu program, askerin vücut işlevlerinin yavaşlatılarak sağlık görevlilerinin daha fazla zaman kazanması fikri üzerinden yola çıkılarak şekillendirilmiş.

DARPA

DARPA’nın bu projedeki amacı, yaralanmış askerin yaşam süresini uzatırken sağlık görevlilerine müdahale için ek zaman tanımak. Özellikle savaş alanlarında yaralanan askerlere aşırı kan kaybetmemeleri için hızlı şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Projeyle birlikte, uygun koşullarda düşük sıcaklıkların gerçekleştirebildiği bu sürecin belirli kimyasallarla taklit edilmesi amaçlanıyor.

Umuyoruz ki böylesine önemli bir proje kısa süre içerisinde tamamlanır ve böylesine günlerde ordumuza destek sağlar.