Apple

ABD Adalet Bakanlığı Apple’a Soruşturma Açıyor!

Amerika’nın en büyük firmalarından bir tanesi olan Apple’a ABD Adalet Bakanlığı tarafından menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediği üzerine soruşturma açıldığı iddia ediliyor!

Söz konusu iddiaya göre Menkul Kıymetler, Borsa Komisyonu ve Adalet Bakanlığı firmanın Amerika’daki yasaları ihlal ettiğini ve bunun üzerine soruşturma başlattığı öne sürüldüğü! Bu iddiaların ardından Apple firmasının New York borsasındaki hisseleri %1,3 değer kaybetti ve son 3 aydın en düşük seviyesine geriledi.

ABD’de çıkan haberlere göre dünyanın en değerli firmaları arasında gösterilen Apple hakkında menkul kıymetler borsası kurallarını ihlal ettiği ve bunu takiben ABD’deki gerekli kurumların firmaya dava açtığı iddia ediliyor. Söz konusu ihlalin ise Apple’a ait iPhone modellerinde ortaya çıkan yavaşlatma skandalı sonrası firmanın sorunu düzeltecek güncelleme ile ilgili açıklamaları olduğu düşünülüyor.

Apple Piyasada Yaklaşık 27 Milyar Dolar Kaybetti!

Ortaya çıkan iddiaların ardından Apple’ın piyasalardaki hisse değeri %1,3 değer kaybetti. Daha önce ise firmanın iPhone X modelinin üretimini kısacağı iddiası üzerine piyasalarda %2,6 gibi bir değer kaybı yaşamıştı.

Tüm bu gerilemelerin ardından Apple bu haftanın başında %30 azalış ile piyasada 880 milyar dolardan 853 milyar dolara geriledi. Son iddiaların şirkete zararı tam 27 milyar dolar oldu.