Xbox One X artik 1440p monitorlerini destekleyecek

Xbox One X, artık 1440p monitörlerini destekleyecek

Bundan böyle Xbox One X kullanıcıları 1440p ekranlarda kalite düşüşü olmadan kullanabilecekler. İşte Xbox One X kullanıcılarını ilgilendiren 1440p detayları…

Xbox One X hakkında son bir haftadır birçok haber ortaya çıkmaya başladı. Herkesin aklında olan Microsoft’un en güçlü konsolları 4K ve 4K TV üzerinden geliyor. Eğer siz 1080p ekrana bağlı bir kullanıcıysanız bir müjdemiz var. Bundan böyle 1080p çözünürlük ayarı yapmadan oyun oynamak mümkün. Daha önceden bildiğiniz gibi 1440p kullanıcıları oyun oynarken bir bela gibi desteklenmeyen çözünürlük hatası alıyordu. Şimdi ise Xbox grup program yöneticisi Kevin Gammmill’e göre, konsol destekli monitörlerde 1440p‘ye kadar çözünürlük destekleniyor. Bu bakımdan 1080p’ye düşürmeden yola devam edebiliceksiniz.

Geçtiğimiz Haziran ayında Microsoft belli araklıklarla oyun konsolunu incelemeye ve test etmeye başlamıştı. Tüm çıkan oyunlar 4K yükseltmeleri ile konsola uyum sağlarken kısa süre önce atılan tweet birçok kullanıcının morelini düzeltmiş gibi duruyor.