yapay zeka 2

Samsung Yapay Zeka Konusunda Yeni Bir Yatırım Yaptı!

Yapay Zeka! Bu konuda kim Yapay Zeka’yı daha iyi yönetir ise dünya’nın hakimi olacağını ifade etmiştik. Bu durumun farkında olan markalar da; yatırımlarını hızlandırmaya devam ediyor. Yapay zeka konusunda bir gelişme de Samsung tarafında yaşandı!

Yapay Zeka konusunda bir çok markanın yatırımları devam ederken; Samsung‘un 125 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Bu para ile Kanada’nın Montreal Üniversitesi ile anlaşarak yapay zeka konusunda uygulamalarını geliştirecek.

Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü(SAIT) 2014 yılından beri; yapay zeka, derin öğrenme ve makine öğrenimi alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Montreal Üniversitesi Profesörü Yoshua Bengio ile iş birliği yapıyorken bir yandan da Toronto Üniversitesi, McGill Üniversitesi ve New York Üniversitesi ile birlikte yapay zekaya yönelik ortak çalışmalar yürütüyor.

Samsung‘un yeni yatırımı ile otonom sürüş, görüntü tanıma, çeviri ve robotlar gibi yapay zeka uygulamalarına ağırlık verecek.
Samsung’un teknolojisini güçlendirmeye çalışacağı yeni yatırımı ile aynı zamanda, ABD’li rakipleriyle rekabete girmekten çekinmediğini gösteriyor. Geçtiğimiz ay otonom sürüş testleri için Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden izin alan şirket Kanada’da yapay zeka laboratuvarı açarak ülkede yapay zeka üzerine çalışmalar yürüten Apple, Google, Microsoft ve Facebook gibi şirketlere hem komşu hem de rakip olacak.