onelus 7 1

OnePlus 7’de kablosuz şarj desteği yok!

Kısa süre önce OnePlus CEO’su olarak tanıdığımız Pete Lau yeni model telefonların kablosuz şarj desteğine sahip olmayacağını söyledi. Çin merkezli şirket kendi şarj teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Gelişen teknolojiyle beraber kablosuz şarjı destekleyen birçok akıllı telefon bulunuyor. ancak OnePlus bu gelişen teknolojiye ayak uymayacak gibi duruyor.

Lau, CNET’e verdiği röportajda “OnePlus şarj konusunda en iyilerden biri. Kablosuz şarj beklentileri karşılamakta yetersiz.” dedi. Şu anda OnePlus zaten telefonlarında hızlı şarjteknolojisi sunuyor ancak Lau’nun kablosuz şarjı “yetersiz” olarak nitelemesinin bir nedeni var elbette. Bu da kablosuz şarjın, kabloluya kıyasla daha yavaş olması.
kablosuz şarj desteği

Kendi kablosuz şarj teknolojisini geliştiriyor

Bununla birlikte, Lau’nun mevcut kablosuz şarj teknolojisini küçümseyen söylemleri Çinli şirketin kablosuz şarjı tamamen es geçeceği anlamına gelmiyor. Deneyimli yönetici şirketin daha fazla güç sağlayabilecek bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını belirtti. Ancak Lau ne zaman hazır olacağına dair bir tarih vermedi.
Tüm bu bilgiler ışığında OnePlus 7‘nin kablosuz şarj desteğine sahip olmayacağını ve büyük olasılıkla bu özellik için OnePlus fanlarının 2020’ye kadar beklemeleri gerekeceğini söyleyebiliriz