ford cagri
Ford Motor Company is an American multinational automaker headquartered in Dearborn, Michigan and founded by Henry Ford.

Ford 1 milyondan fazla aracını geri çağırdı!

Otomobil üreticisi olan Ford, hava yastığı sorunundan dolayı ABD ve Kuzey Amerika’da bulunan 1 milyon aracı geri çağırdı. İşte araçlar ve konu hakkında detaylar…

Sizlerinde bildiği gibi Ford dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi. Kuzey Amerika ve ABD’deki 1 milyon aracı hava yastığında bulunan bir sorundan dolayı geri çağırıyor. Geri çağırma konusunda 932 bin aracın, 782 bin 384’ü ABD’de yer alırken, 149 bin 652’si ise Kanada’da yer alıyor.

ford

Ford Hava Yastığından Eleştirildi!

Ford hava yastığından dolayı her ne kadar geri çağırmış olsa bile, bu konuda oldukça fazla eleştiriler aldı. Çağrılan araçlar hakkında detaylar ise şu şekilde:

  • 28 Kasım 2008 – 12 Temmuz 2010, Oakville’de üretilen Edge ve Lincoln MKZ
  • 3 Temmuz 2008 – 29 Temmuz 2012, Hermosillo’da üretilen Fusion, MKZ ve Mercury Milan
  • 8 Haziran 2009 – 16 Aralık 2011, Flat Rock tesisinde üretilen Mustang

Bazı teknikerlerin açıklamasına göre, ön kısımda yer alan hava yastığı sorunu ücretsiz bir şekilde değiştiriliyor. Ancak Ford’un bu konuda yaptığı bir açıklama henüz bulunmamakta. Hava yastıklarının bozulmasının asıl nedeni ise yüksek sıcaklıklar ve nem olarak belirtildi. Bu koşulların çok fazla olması durumunda, hava yastığının açıldığı ve mekanizmanın içinde yer alan şarapnel parçaları kabinin içine fırlamakta. Ayrıca belirtelim bu sorundan dolayı 23 ölümlü kaza meydana gelmiş durumda.