asgardia uzay ülkesi

Uzay Ülkesi Asgardia Vatandaşı Nasıl Olunur?

Geçen yıl içinde kurulmasına karar verilen ‘İlk uzay ülkesi’ ‘Asgardia‘ için, Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülkeden binlerce başvuru yapıldı.


Başvuruların oldukça fazla olması nedeni ile yeni bir yönetmelik devreye alındı. Son duruma göre vatandaşlık başvuruları IQ testi yapılmadan kabul edilmeyecek.

Türkiye’den de çok sayıda başvuru alan Asgardia, örgütlenmesini tamamlayarak, devlet başkanı olarak Igor Ashurbeyli’yi seçti. Azerbaycanlı iş adamı olan Ashurbeyli, Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen törenle göreve getirilirken; ülkenin Birleşmiş Milletler’e üye olmak için çabalayacağı açıklandı.

asgardia uzay ülkesi

Ashurbeyli, Açıklamasında vatandaşlık hakkının herkese tanınmayacağı belirterek, başvuru yapanların IQ testine sokulacağını açıkladı. Bu şekilde bir karar alınmasının nedeni olarak ise ‘insanlığın en büyük adımı’ olarak tarif ettikleri Asgardia’da; gezegenimizin en yetenekli, yaratıcı ve bilgili bireylerinin bulunması gerektiği belirtiliyor.

asgardia uzay ülkesi

Uzay ülkesi vatandaşlık başvurularında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Asgardia’nın internet sitesine göre en çok vatandaşlık başvurusu ise 31 bin 853 kişi ile Çin oldu. Türkiye ise 29 bin 82 başvuru ile ikinci sırada.

Uzay Ülkesi İçin Başvurusu Nasıl yapılır?

Uzay ülkesi Asgardia’ya vatandaşlık başvurularını şimdilik sadece resmi internet sitesi üzerinden alıyor. Uzay ülkesi vatandaşlığına geçmek için şu an sadece resmi internet sitesine kaydolmanız yeterli.