turn-your-iphone-into-an-fda-approved-glucose-meter-with-ibgstar (1)
turn-your-iphone-into-an-fda-approved-glucose-meter-with-ibgstar (1)

Apple, Ağrısız ve Acısız Kan Şekerini Ölçen Alet Geliştiriyor

Apple, geliştirmiş olduğu kansız ve ağrısız kan şekerini ölçebilen ve gerektiği an sizi doktora yönlendirebilen alıcılar üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

CNBC’ye göre Apple’ın kan şekeri ölçüm aleti çok daha verimli bir şekilde gelecek. Bu ürün için uzmanlar tam mesai çalışmalar sağlarken, glikoz izleme sensörünün üzerinde fazla durmasının en büyük amacı ise kullanıcının sağlığını üst düzeyde tutmak olarak belirtildi. Hatta ilk gelen haberlere göre Steve Jobs ölmeden önce bu projenin başladığı iddia edildi.

Markaya yakın kaynaklara göre, Apple’ın glikoz endikasyonlarını ölçmek adına cildin üzerinde bir parıltı yayan optik sensörlerin geliştiği öğrenildi. Apple’ın üst düzey sağlık hizmeti adı altında yapmış olduğu çalışmalarıyla kan basıncını ve kan şekerini ağrısız bir çekilde ölçmesi için çok uzun zamandır arayışlar ve projeler üzerinde çok ciddi çalışmalar devam ediyor.

503935feb2a29ab0309a1eb4a023c6a87d4f3fcf

Apple’ın kendi Apple Watch ile kullanmak istediği sensörün, ciddi bir şekilde kullanıcının dikkatini çekeceğini belirtelim. Biyomedikal uzmanlarını bünyesine katan Apple, bu konuda ciddi yatırımlar yapmış durumda. Elbette kan şekeri insanlar için ciddi bir konu olurken, bu durumu öğrenmek isteyen kişiler küçük iğnelerle kan alıp belli bir süre içerisinde dijital cihaz ile değerlendirmekte. Bu bakımdan şirket çok ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Çünkü acısız ve ağrısız olduğundan Apple zoru başarmak istiyor.

Bu aksesuarlaın yıl sonuna doğru tanıtılması bekleniliyor. Bakalım Apple bu aksesuarı ile tam anlamıyla sağlık konusunda adını kazıyabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.