5Gye ilk gececek ulke San Marino olacak

5G’ye ilk geçecek ülke San Marino olacak!

Avrupa ülkesi 5G’ye geçen ilk ülke olmak adına kısa süre önce start düğmesine bastı. İşte tüm detaylar!

Kullandığımız telefon, saat, otomobil ve evlerimizde daima hızlı bir internet ihtiyacı duyarız. Bu ihtiyaçların gerçekleşmesi için geniş bir bant genişliği şart. Bu da yeni bir ağ doğuruyor. Ağın adı ise 5G olarak geliyor. 5G’ye ilk geçecek ülkenin adı elbette çoğumuzu şaşırtmaya yetecek. Çünkü 5G için tüm araştırma ve çalışmalarını hızlandıran Güney Kore‘ye Avrupa‘dan yeni bir rakip geldi. San Marino, 5G’ye ilk geçen ülke olmak için yeni bir çalışma başlattı.

San Marino çalışmalara başladı!

Aslında bağımsız ancak dıştan bakıldığında İtalya’ya bağlı olan Avrupa’nın ilk ülkelerinden biri olan San Marino, 5G denemelerine 2018’den itibaren başlayacağını duyurdu. Bildiğiniz gibi kablosuz ağların geleceği ve geliştirilmesinde en büyük etken 5G teknolojisi oluyor. 5G’nin önemi hayatımızda oldukça büyük bir yer kaplıyor ve kaplayacak. 5G teknolojisiyle beraber UHD videoları hem indirmek hem de yüklemek çok hızlı olacak.

5Gye ilk geçecek ülke San Marino olacak

5G Teknolojisi indirme hızlarımızı saniyede 10GB‘a çıkaracak. Tabii ki bina ve duvar yapıları bu hızları biraz olumsuz etkileyebilir. Yinede ciddi bir hıza ulaşmak mümkün. 4G’den kat kat daha iyi bir teknoloji olarak gelmesi beklenen 5G’nin dünya yarışı başlamış gibi duruyor.