IMEI

4 bin TL’ye iPhone X Alabilirsiniz!

Ülkemizde 6100 TL’ye satışa çıkan iPhone X’i daha ucuz nasıl alabiliriz? Detaylar yazımızda!

Telefon fiyatlarının günümüzde bir hayli artması ve ülkemizdeki vergi fiyatlarının oldukça yüksek olması sebebiyle birçok insan yurtdışından telefon almaktadır. Yurtdışına çıkarak veya arkadaşlarımızın vasıtasıyla aynı telefonu oldukça cazip fiyatlara alabiliyoruz.

Yurt dışında 999 dolar fiyatıyla satışa sunulan iPhone X, vergisiz fiyatı ile satılmış olsa idi günümüzde 4 bin lira ile satılacaktı. Ancak ülkemizdeki vergiler ve firmaların eklentisi ile bu fiyat maalesef 6.100 liraya kadar çıkmakta. Peki iPhone X’i 4.150 TL’ye almanız mümkün desek inanır mıydınız?

Eğer yakın bir zamanda ABD’ye gitmeyi planlıyorsanız veya eşiniz dostunuz seyahat edecekse iPhone X’i daha uygun fiyata almanız mümkün. Ancak yurt dışından telefon alıyorsanız veya almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken hususlar var.

İlk adım olarak telefonunuzun IMEI numarasını öğrenmeniz gerekli. Bu numarayı öğrenmek için telefonunuzun arama kısmına girerek #06# yazarak arama yapmanız halinde IMEI numaranızı öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak telefonunuzu kayıt ettirmek için 120 gün süreniz bulunuyor. Kayıt yaptırmamanız halinde telefonunuz aramalara kapatılır.

Yurt Dışı Telefon Nasıl Kayıt Ettirilir!

İlk adım olarak e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Yolculuk esnasında belgelerinizi eksiksiz getirdiyseniz e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sistem üzerinden kayıt hakkınızı sorguladıktan sonra 149,20 TL harç ücreti yatırmanız gerekiyor. Tüm bu işlemlerin ardından türkiye.gov.tr adresine giderek telefonun kaydını tamamlayabilirsiniz.

Son olarak pasaportunuza telefon kaydı yapabilmek için pasaportunuzda son 2 yılda herhangi bir mobil cihaz kaydı bulunmaması gerekli. Aksi halde hukuksal sorunlar yaşayabilirsiniz.