space-x-falcon

3 İş İnsanı uzaya gitti! Toplam maliyet 165 milyon dolar

SpaceX, NASA (ABD Havacılık ve uzay Ajansı ) eski astronot Michael Lopez-Alegria eşliğinde bir bir Amerikalı, bir Kanadalı ve bir de İsrailli olmak üzere 3 iş insanını bir haftadan fazla sürecek olan uzay yolculuğu için yörüngeye gönderdi.

3 İŞ İNSANI UZAYA GİDEN İLK ÖZEL YOLCULAR OLDU

Florida’da bulunan Cape Canaveral Uzay Üssü’nden UUİ’ye doğru yapılan yolculukta bulunan  Larry Connor, Mark Pathy ve Eytan Stibbe SpaceX’in uzay istasyonuna götürdüğü ilk yolcuları oldular.

uzaya giden ilk yolcular

HER BİRİ 55 MİLYON DOLAR ÖDEDİ

Turistik amaçla yapılan UUİ ziyaretinde ki yolculuk, konaklama ve tüm yemekler için kişi başı 55 milyon dolar ödenecek. UUİ’de, Rusya’ya ait bölümün dışında her alanı ziyaret edilebilecek.

Haberturk’de yer alan bilgiye göre Geçen yıl bir milyarder ve konuklarını üç günlük bir yörünge yolculuğuna çıkaran SpaceX’in ikinci kez gerçekleştirdiği özel uzay uçuşundaki 4 yolcusunu otomatik kapsülüyle 19 Nisan’da geri getirmesinin planlandığı bildirildi.

NASA’nın yıllarca uzay istasyonunu ziyaretçilere açma fikrine karşı çıkmasına karşın Rusya’nın uzun yıllardır UUİ’ye ve ondan önce Mir Uzay İstasyonu’na ziyaretçi taşıdığı biliniyor.