SpaceX b Elon 1

100 Yıl içinde bir Milyon İnsan Mars’da Yaşayacak!

Sıra dışı projelere adını yazdırıp; sınırları zorlamaya çalışan mühendis, mucit, yatırımcı, ve girişimci kimlikleri ile tanıdığımız Elon Musk; yeniden ilginç bir proje ile gündeme geldi.

Elon Musk; BFR (Big Falcon Rocket) adını vermiş olduğu yeni projesi ile yolculuk sürelerini kısaltmayı hedefliyor.

Avustralya’da gerçekleştirilen Uluslararası Uzay Kongresi’nde yaptığı konuşmada, SpaceX ile Mars yüzeyine iki kargo gemisini indirmeyi planladığını açıkladı.
Elon Musk; BFR (Big Falcon Rocket) ile insan ve diğer ihtiyaç duyulan araçları mars’a indireceğini belirtti. 5 yıl içinde ilk uçuşun gerçekleşeceğini belirten Musk, aynı zamanda bu aracın dünya üzerinde uzak şehirlere yolculuk içinde kullanılabileceğini belirtti.

Üretimine gelecek yıl başlanacak olan BFR (Big Falcon Rocket) nin fiyat yapısının da çok uçuk rakamlar olmayacağını ifade etti. Mars’a en geç 2024’de 4 uzay mekiği göndererek bir yakıt fabrikası kurmayı ve dünya’ya geri dönecek yakıtı elde etmeyi planlayan Musk, öncü olarak gidecek araçların ise Mars’ı inceleyerek yaşam olanaklarını inceleyip ön hazılıkların yapılacağını devamında gelen ekibin ise madencilik faaliyetlerini yürüteceğini belirtiyor.

Aynı zamanda Musk; 100 yıl içinde Mars’da yaklaşık 1 milyon insanın oturmuş yaşam düzenine geçeceğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan Tweet’ler şu şekilde