Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War, türünün en çok hasılat yapan filmi oldu!

İzlenmeye sunulmasıyla birlikte üst üste rekorlar kıran Avengers: Infinity War, kısa bir süre içinde en çok hasılat elde eden süper kahraman filmi olmayı başardı. Film, serinin önceki filmleri Age of Ultron ve The Avengers’ı geride bıraktı. Yeni hedefi ise lider konumundaki Avatar.

27 Nisan tarihinde izlenime sunulan Avengers: Infinity War, yaklaşık 20 gün içerisinde en çok izlenen süper kahraman filmi olmayı başardı. Marvel Sinematik Evreni’ndeki neredeyse tüm kahramanları tek bir düşman etrafında toplayan devasa yapım, 1.6 milyar dolar hasılata ulaşarak Marvel’ın diğer filmlerinden Age of Ultron (1.405 milyar dolar) ve The Avengers’ı (1.518 milyar dolar) geride bırakmayı başardı.

Infinity War şu anda tüm sinema tarihinde en çok hasılata ulaşan 5. film konumunda. Önünde sırasıyla Jurassic World, Star Wars: The Force Awakens ve Titanik bulunuyor. Liderlik ise James Cameron’un Avatar filminde. Infinity War’un şimdiki hedefi Avatar’ı tahtından etmek, ancak 2.7 milyar dolar hasılata ulaşan filme ulaşması gerçekten zor olacak. Öte yandan filmin Çin’de gösterime yeni girdiği biliniyor ve kalabalık nüfusun da katkısıyla liderliğe ulaşabileceği biliniyor.