Facebook

Facebook 3 senenin ardından kullanım şartlarını güncelliyor, neler değişecek?

Facebook uzun bir sürenin ardından ilk defa kullanım şartlarını güncelleme kararı aldı. Bu değişimle birlikte sosyal paylaşım platformunun neyi amaçladığına ve kullanıcılar açısından nelerin değişeceğine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı bilgilerini paylaştığının ortaya çıkmasının ardından birçok kişiden tepki gören Facebook, bu sorunlu dönemde kullanıcılarını biraz da olsun rahatlatabilmek adına kullanım şartlarını güncelleme kararı aldı. Sosyal paylaşım platformu, 3 senenin ardından ilk defa böyle bir değişim geçirecek. Peki bu değişim kullanıcılar açısından ne ifade ediyor?

Kullanıcı şartlarını güncelleyen sosyal paylaşım sitesi, maalesef bu değişimle birlikte kullanıcılarının bilgileri için daha güvenli bir platform sunmaktansa kendi kullanım şartlarının daha kolay bir şekilde anlaşılabilmesini amaçlıyor. Yani kullanıcılar ve sitede depolanan bilgilerin kullanımıyla ilgili hiçbir şeyin değişmeyeceği söylenebilir.

https://twitter.com/karissabe/status/981589185621405697

Facebook’un ısrarla böyle bir değişime gitmemesi, verilen sözlerin önceki durumlarda olduğu gibi unutulacağını ve kullanıcı bilgilerinin izinsiz bir şekilde toplanmaya devam edeceğini gösteriyor. Ancak kullanım şartlarını anlaşılabilir şekilde güncellemesi ve şartları konusunda yorum yapılmasını beklemesiyle en azından kullanıcılara, onların bilgilerini izinsiz olarak kullanacağını önceden haber verdiği söylenebilir.