mavi balina

BTK’dan İntihara Sürükleyen Mavi Balina Oyunu Uyarısı!

Dünya üzerinde oyuncuları intihara sürüklediği iddia edilen Mavi Balina oyunu hakkında BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Mavi Balina oyununu oynadıkları için insanları intihara sürüklediği iddia edilen oyun hakkında açıklamalarda bulunan Bakan, oyunun sürekli olarak farklı siteler üzerinden yayılması ve sabit bir siteye sahip olmadığı için yasaklamanın veya engellemenin tamamen mümkün olmadığını belirtti.

Bakan oyun hakkında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Doğrudan bizim ihbarweb.org.tr adresimize ihbar edilmesi oldukça önemli ailelerin şüphelendiği siteleri ihbar etmesinin ardından direk olarak devreye BTK girmektedir” İhbarlar sonrası gerekli incelemeleri yürüttüklerini belirten Bakan, tüm gerekliliklerin yapıldığını belirtti.

Bakandan Ailelere Uyarı! Çocuklarınızı Takip Edin

Bakan ailelere bu konuda oldukça iş düştüğünü belirterek, ailelerin çocuklarının internette yaptığı işlemleri takip etmesi gerektiğini belirtiyor. Sizler çocuklarınızı evinizde kötülüklerden korurken internette dolaşan kötü işlere maruz bırakıyorsunuz. Mavi Balina bu kötü örneklerden sadece bir tanesi ailelerin bu konuda oldukça titiz olması oldukça önemli.

BTK’nın açıklamasına göre Mavi Balina oyunun tarayıcı tabanlı olmadığı ve sosyal medya sitelerinde oynandığını belirtti. Bu oyunlar oyun yöneticisi tarafından gizlice çocuklara iletiliyor. Yani oldukça riskli bir durumla karşı karşıya olduğumuzu belirtiyor.

Mavi Balina’nın üreticisi Philipp Budeikin adındaki 21 yaşındaki Rus genç intiharlarla ilgili toplumda temizlik yapıldığını belirterek kendisini savundu. Rus gence 3 yıl gibi komik bir hapis cezası verildi.